Mελίνα Ασλανίδου: Ο αγώνας της, τώρα δικαιώνεται!

Mελίνα Ασλανίδου: Ο αγώνας της, τώρα δικαιώνεται!

Μιλά για πρώτη φορά για τη συμμετοχή της στο «Τhe Voice», απαντά στον Νίκο Μουτσινά, ξεκαθαρίζει εάν υπάρχει έντεχνο και λαϊκό τραγούδι, αλλά και πού κατατάσσει η ίδια τον εαυτό της. Aποκαλεί «μεγάλο αδελφό» της τον Αντώνη Ρέμο και αποκαλύπτει ότιπλέον έχει αρχίσει να σκέφτεται τον γάμο
αλλά και ένα παιδί

Mελίνα Ασλανίδου: Ο αγώνας της, τώρα δικαιώνεται!
Αφήνοντας πίσω της τους Απέναντι και τη μεγάλη επιτυχία που έκαναν με την επανεκτέλεση του «Τι σου ’κανα και πίνεις;», η Μελίνα Ασλανίδου ξεκίνησε μια πολύ επιτυχημένη σόλο καριέρα, ανεβαίνοντας ακόμη ψηλότερα. Μουσικοσυνθέτες μεγάλου βεληνεκούς της εμπιστεύονται τα τραγούδια τους, ενώ το βιογραφικό της συμπληρώνεται με πολύ σημαντικές συνεργασίες. Η έως τώρα μουσική της παραγωγή αριθμεί τέσσερις προσωπικούς δίσκους, ενώ το νέο της άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σύντομα από τη Heaven Music. Ηδη, μάλιστα, κάποια τραγούδια της γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία, ενώ το όνομά της ακούγεται όλο και περισσότερο εξαιτίας της τηλεοπτικής της συμμετοχής στο μουσικό talent show «The Voice» του ΑΝΤ1, στο οποίο κλέβει τις εντυπώσεις. Με καθαρό βλέμμα, πλατύ χαμόγελο και ευχάριστη διάθεση, η Μελίνα Ασλανίδου μοιράζεται με το «thema people» τις σκέψεις, τα όνειρα, τους προβληματισμούς αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια.

Κλείσιμο


- Πώς αποφάσισες να συμμετάσχεις στο «The Voice»;
Οταν μου έκανε την πρόταση ο Γιάννης Λάτσιος, η πρώτη μου αντίδραση ήταν αρνητική γιατί δεν είχα καμία επαφή με την τηλεόραση μέχρι εκείνη τη στιγμή. Υπήρχε ένα ελκυστικό σημείο και αυτό ήταν το γεγονός ότι το «The Voice» αφορά αποκλειστικά και μόνο στη φωνή. Αυτό ήταν και το γεγονός που τελικά με έκανε να απαντήσω θετικά. Η συμμετοχή μου στο σόου ως coach με βγάζει από τον μικρόκοσμό μου και με κάνει να ασχοληθώ με ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική και το τραγούδι και έχουν όνειρο να τα υπηρετήσουν. Ακόμη, θέλω να τους μεταφέρω τις γνώσεις μου από τον καλλιτεχνικό χώρο, όπως εγώ έζησα και έμαθα με πολλή δουλειά, ξενύχτια, υποχωρήσεις…

- Τι διαφορετικό έχει το «The Voice» σε σχέση με τα άλλα μουσικά talent shows; 
Το «The Voice» δεν έχει καμία σχέση με ριάλιτι, δεν είναι «κίτρινο» και αυτό είναι κάτι που επιθυμούν όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρώτο μέρος των γυρισμάτων δεν βλέπουμε τον καλλιτέχνη και επικεντρωνόμαστε στη φωνή και όχι στην εμφάνιση. Είναι μια ευκαιρία για όλους εμάς τους coaches να μεταδώσουμε ο καθένας στα παιδιά της ομάδας του τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας καθοδηγώντας τα. Το «The Voice» είναι το Νο 1 μουσικό σόου παγκοσμίως που παραμένει επικεντρωμένο στη φωνή.

- Πόσο δύσκολο είναι να εκτίθεσαι στον κόσμο μέσω της TV και κατά πόσο είναι αντίθετο στον χαρακτήρα σου;
Στην αρχή είχα άγχος, αλλά σιγά-σιγά νομίζω πως λύνομαι. Από την άλλη, δεν έχω να κρύψω κάτι ως χαρακτήρας. Γενικά η τηλεόραση δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας μου, αλλά το είδα ως πρόκληση. Για να είμαι ειλικρινής, δεν βλέπω τηλεόραση, ούτε είχα παρακολουθήσει κάποιο talent show προηγουμένως. Η τηλεόραση στο σπίτι μου ανοίγει μόνο όταν έρχεται η μητέρα μου. Συνήθως ακούω μουσική στο σπίτι μου, πάντα υπάρχει μια μουσική ως background, πάντα κάτι παίζει…




- Είδες διαφορά στην αναγνωρισιμότητά σου;

Υπάρχει μεγάλη αλλαγή. Μου φαίνεται λίγο περίεργο να είμαι τραγουδίστρια τόσα χρόνια, να έχω κάνει αγώνα για να καθιερωθώ σε αυτόν τον χώρο και ξαφνικά να με γνωρίζουν όλοι τώρα. Γίνεται διαφήμιση που δεν είχα φανταστεί ποτέ στη ζωή μου. Ηξερα ότι η τηλεόραση έχει μεγάλη δύναμη, αλλά τώρα τη βιώνω από πρώτο χέρι. Είσαι πιο αναγνωρίσιμος γιατί μπαίνεις στα σπίτια του κόσμου, όμως το σημαντικό για εμένα είναι να μπω όπως με μεγάλωσαν οι δικοί μου: με αρχές, αγάπη και αξίες. Γενικώς, πάντως, δεν αγχώνομαι.

- Βλέποντας τα «The Voice» του εξωτερικού κάποιος διαπιστώνει πως υπάρχει συχνά αντιπαράθεση ανάμεσα στους coaches για τους παίκτες. To ίδιο θα συμβεί και στο ελληνικό;
Υπάρχει μια υγιής κόντρα, με πολύ χιούμορ και σεβασμό του ενός coach για τον άλλον. Και είναι λογικό να υπάρχει αντιπαράθεση εφόσον προσπαθείς να πείσεις έναν παίκτη να έρθει στην ομάδα σου, οπότε πρέπει να τον δελεάσεις με κάτι. Το σίγουρο είναι ότι περνάμε καλά και αυτό φαίνεται στην οθόνη. Εχουμε γίνει μια παρέα.

- Επειδή με τον Αντώνη Ρέμο σε συνδέει φιλία ετών, το γεγονός αυτό ήταν ένας λόγος να αποδεχτείς την πρόταση του ΑΝΤ1;
Φυσικά έπαιξε κι αυτό τον ρόλο του, διότι είναι σημαντικό να είσαι με ανθρώπους που γνωρίζεις, σέβεσαι και εκτιμάς. Ο Αντώνης, κατά κάποιον τρόπο, είναι για μένα κάτι σαν τον μεγαλύτερό μου αδελφό. Είναι αυθόρμητος, ευγενικός, με απίστευτο χιούμορ και ένας από τους κορυφαίους τραγουδιστές με αξιοζήλευτη καριέρα. Ο Μιχάλης των Stavento, από την άλλη, έχει πολύ χιούμορ, είναι θετικός, είναι καλό παιδί και έχει έναν δικό του τρόπο να επικοινωνεί, ο οποίος μού ταιριάζει. Οσο για τη Δέσποινα, την οποία ουσιαστικά τώρα γνωρίζω σιγά-σιγά, θεωρώ ότι είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα, με μεγάλη εμπειρία και καριέρα και ταυτόχρονα ένας γλυκός, ευγενικός και ζεστός άνθρωπος.

- Ο Αντώνης Ρέμος ήταν αυτός που σε έπεισε να φύγεις από τις μουσικές σκηνές και να εμφανιστείς στο «Thalassa»;
Αυτό που σε πείθει να εμφανιστείς κάπου είναι η συνεργασία αυτή καθαυτή. Ετσι κι εγώ είπα το «ναι» στον Αντώνη Ρέμο, στη συνεύρεσή μας επί σκηνής και στη δημιουργία ενός προγράμματος με υπέροχα τραγούδια που εκφράζουν και τους δυο μας. Ο χώρος δεν είναι το πρωτεύον.

- Πολλοί σχολίασαν αρνητικά το ότι έφυγες από τις μουσικές σκηνές.
Μα δεν έφυγα ποτέ από τις μουσικές σκηνές, για μένα δεν ήταν μια αλλαγή αλλά μια εξαιρετική συνεργασία. Παράλληλα εμφανίζομαι στο «TΑS Stage» στο Γκάζι κάθε Παρασκευή με το πρόγραμμα «Αϊντε, ρε παιδιά» και κάνω τη δική μου παράσταση. Μουσικά συνεχίζω στον ίδιο δρόμο. Δεν σου κρύβω ότι έχω καταφέρει να εμπλουτίσω το πρόγραμμα με παραπάνω τραγούδια. Υπάρχει μια υπέροχη μπάντα και παίζουμε αυτά που θέλουμε. Η επιθυμία μου μάλιστα είναι να ταξιδέψω με αυτό το πρόγραμμα στην Ομογένεια, στο εξωτερικό.

- Θεωρείς ότι έχεις κάνει εκπτώσεις καλλιτεχνικά;
Δεν έχω κάνει καμία έκπτωση και καλλιτεχνικά είμαι εκεί όπου ήμουν πάντα. Δεν θεωρώ έκπτωση τη συμμετοχή μου στο κορυφαίο μουσικό talent show του πλανήτη, το «Τhe Voice».

- Σε ενοχλεί ο διαχωρισμός μεταξύ έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού;
Και σε ποιον χώρο εντάσσεις μουσικά τον εαυτό σου;  Είμαι και στο έντεχνο και στο λαϊκό τραγούδι, υπηρετώ και τα δύο. Η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία πού εντάσσονται; Ολα είναι μουσική. Ας επικεντρωθούμε στη μουσική και ας μη βάζουμε ταμπέλες. Η μουσική είναι εδώ για να μας ενώνει. Δεν μπαίνει σε κουτιά.

- Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον Νίκο Μουτσινά που σε αποκάλεσε βοηθό της Δέσποινας Βανδή, που αναρωτήθηκε τι το ήθελες το «The Voice» και είπε ότι είναι σαν να μην το θέλεις που λαμβάνεις μέρος στο σόου, σαν να ντρέπεσαι τους παίκτες. Σχολίασε, δε, ότι «η Μελίνα Ασλανίδου είναι σαν να βλέπει οράματα με γνωστούς τραγουδιστές να της ζητάνε τα ρέστα που έγινε εμπορικιά-έντεχνη». Γενικά, έχεις δεχθεί αρνητικά σχόλια στη επαγγελματική πορεία σου;
Με ενδιαφέρει η εποικοδομητική κριτική και δίνω πάντα σημασία σε σχόλια που θα με βοηθήσουν να γίνω καλύτερη. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που στα πρώτα μου καλλιτεχνικά βήματα έχω συνεργαστεί με πολύ μεγάλους καλλιτέχνες (Νταλάρας, Αρβανιτάκη, Βιτάλη, Γλυκερία, Μητροπάνος, Βαρδής, Κορκολής, Μαχαιρίτσας κ.ά.) που με έχουν καθοδηγήσει και με έχουν βοηθήσει ουσιαστικά. Πάντα θα υπάρχουν και αρνητικά σχόλια. Αλλωστε, δεν αρέσουμε όλοι σε όλους…

- Εχεις ζήσει τον μεγάλο έρωτα;
Εχεις πονέσει, έχεις κλάψει; Εχω ζήσει πολύ όμορφες στιγμές, έχω αγαπηθεί και έχω αγαπήσει βαθιά και αληθινά. Ποιος άνθρωπος που έχει ερωτευτεί δεν έχει κλάψει και δεν έχει πονέσει; Δεν ζει ένας άνθρωπος αν δεν βιώσει πόνο, όπως μου είπε τις προάλλες ένας εξαιρετικός φίλος και μοναδικός καλλιτέχνης.

- Τι αναζητάς σε έναν σύντροφο;
Κατανόηση, ηρεμία, γαλήνη, σεβασμό, κοινούς στόχους και όνειρα.

- Σε φλερτάρουν οι άντρες;
 Φυσικά.

- Σκέφτεσαι τον γάμο και τα παιδιά;
Εχω αρχίσει να το σκέφτομαι. Η οικογένεια και τα παιδιά είναι ολοκλήρωση για τον άνθρωπο. Είναι στα όνειρά μου ένας γάμος και ένα παιδί. Είναι ωραίο να ανοίγεις την πόρτα σου και να σε υποδέχεται ένα γεμάτο σπίτι.

- Τέλος, τι καινούριο ετοιμάζεις;
Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το νέο μου CD από τη Heaven Music. Είναι μια ολοκληρωμένη δουλειά η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το «Δεν έχω διεύθυνση», «Καλοκαίρι, αγκαλιά μου» και το ντουέτο «Τετάρτη βράδυ» με τον Αντώνη Ρέμο. Στο CD έχει γράψει μουσική ο Γιώργος Παπαδόπουλος, τους στίχους υπογράφει ο Κυριάκος Ντούμος, ενώ ένα τραγούδι είναι της Σάννυ Μπαλτζή και του Τζίμη Καρυστινού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης