20 χρόνια μαζί με τον Μαζώ

20 χρόνια μαζί με τον Μαζώ

Ο δημοφιλής τραγουδιστής αναπολεί τις παλιές εποχές, εξιστορεί τις δυσκολίες της πορείας του, ξεδιπλώνει την πιο σκοτεινή περίοδο της ζωής του και δηλώνει ότι νιώθει πλέον έτοιμος για έναν μεγάλο έρωτα...

20 χρόνια μαζί με τον Μαζώ
«Χωρίς Μαζώ εγώ δεν ζω». Αυτή είναι η φράση του ισχυρού fan club του Γιώργου Μαζωνάκη που μετρά  πάνω από 60.000 θαυμαστές.  Κι αυτός είναι ο νέος Γιώργος Μαζωνάκης: ένας κατασταλαγμένος, ώριμος, απλός, ισορροπημένος και ευθύς άνδρας που μιλάει για όλα χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος...    

- Μόλις κυκλοφόρησε η νέα σου δουλειά με τίτλο «Με λένε Γιώργο - 20 χρόνια Γιώργος Μαζωνάκης», μια τετραπλή κασετίνα που περιλαμβάνει 4 CD, 1 DVD και ένα unisex σκουλαρίκι σχεδιασμένο από την Ελενα Σύρακα-δώρο για τους θαυμαστές σου. Πόσο δύσκολο ήταν να επιλέξεις τα τραγούδια;
Κλείσιμο

Ηταν πολύ δύσκολο γι’ αυτό και η λίστα των τραγουδιών σβήστηκε και γράφτηκε πολλές φορές και μετά από αμέτρητα μίτινγκ. Νομίζω ότι καταλήξαμε στα καλύτερα τραγούδια και πρέπει να σας πω ότι είναι η πρώτη φορά που συνεργάστηκαν δύο δισκογραφικές εταιρείες, η παλιά Universal, σημερινή Cobalt, και η Heaven. Ηταν δύσκολο αλλά τα καταφέραμε.

- Το DVD, τη σκηνοθεσία του οποίου υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, περιέχει και μια αποκαλυπτική συνέντευξη που δόθηκε στο σπίτι σου, το οποίο για πρώτη φορά ανοίγεις στο κοινό. Πώς το αποφάσισες;

Ηταν μια σκέψη των συνεργατών μου η οποία μου άρεσε και με ιντρίγκαρε. Στις συνεντεύξεις μου αναφέρομαι συνήθως στον τρόπο ζωής μου και στην αλήθεια μου, αλλά αυτή η συνέντευξη είναι πιο προσωπική. Το ότι βρισκόμουν στο σπίτι μου, περιτριγυρισμένος από δικούς μου ανθρώπους, με έκανε να νιώσω ήρεμος και χαλαρός. 
  
-  Τι σου έμαθαν τα 20 χρόνια στο τραγούδι;

Οσα χρόνια κι αν περάσουν, πάντα θα μαθαίνω. Μέσα στα 20 χρόνια πέρασα και καλά και άσχημα. Αυτό που διδάχτηκα ωστόσο είναι ότι θέλω να εξελίσσομαι όχι μόνο καλλιτεχνικά, αλλά και ως άνθρωπος.

- Ποιο περιστατικό σε έχει σημαδέψει;

Σε καλλιτεχνικό επίπεδο, ένα από τα σημεία που με έχουν σημαδέψει είναι η συνεργασία μου με τον Φοίβο. Είναι πολύ σημαντικά όσα συνέβησαν στην καλλιτεχνική μου πορεία μέχρι να συνεργαστώ με τον Φοίβο. Μου έδωσαν στίγμα και χαρακτήρα και πραγματικά νιώθω βαθιά υποχρέωση στους δημιουργούς που έγραψαν για μένα τραγούδια που ήμουν εγώ. Ο Φοίβος ήρθε στη ζωή μου σε μια φάση που με δική μου ευθύνη ήμουν σε τέλμα, με ταρακούνησε και κάναμε μαζί τεράστιες επιτυχίες.  Σημαντική στιγμή στην καριέρα μου υπήρξε επίσης και η συνεργασία μου με τον Δημήτρη Χατζόπουλο η οποία διαρκεί εδώ και δέκα χρόνια. Πιστεύω πολύ στην αξία της ομάδας, έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα δουλειάς εδώ και κάποια χρόνια, η οποία πιστεύω ότι χωρίς υπερβολή θα μπορούσε να σταθεί και στο εξωτερικό.

- Γιατί δεν προσπάθησες να κάνεις καριέρα στο εξωτερικό;

Διότι δεν πέρασε ποτέ αυτή η σκέψη από το μυαλό μου - άσε που τα τελευταία χρόνια άρχισα να κάνω μαθήματα αγγλικών γιατί τα είχα ξεχάσει. Από την άλλη, για να κάνεις καριέρα στο εξωτερικό πρέπει να ζεις εκεί, να έχεις αποκτήσει άνεση με τη γλώσσα και να παρατήσεις τη ζωή σου στην Ελλάδα, κάτι που δεν το επιθυμούσα.

- Εχεις δηλώσει ότι μικρός ήθελες να γίνεις τραγουδιστής ή ηθοποιός. Υπήρξαν στιγμές που μετάνιωσες που δεν έγινες ηθοποιός;

Τα τελευταία χρόνια το σκέφτομαι περισσότερο γιατί είναι κάτι που μου αρέσει πολύ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραμυθιάζομαι και ότι θα συμμετείχα σε μια παραγωγή που δεν θα ήταν σωστά δομημένη και θα ήταν  αταίριαστη για μένα. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις αλλά ποτέ δεν μετάνιωσα που έγινα τραγουδιστής.

- Θα πρωταγωνιστούσες σε μιούζικαλ όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης; Θα συμμετείχες σε μια μουσικοθεατρική παράσταση όπως αυτή της Αννας Βίσση και του Αντώνη Ρέμου;

Μπορεί. Ολα εξαρτώνται από την πρόταση. Οσον αφορά στο μιούζικαλ  δεν είμαι βέβαιος ότι είναι τόσο ισχυρή ώστε να με κινητοποιήσει. Α πό κει και πέρα το βρίσκω  ενδιαφέρον  ότι κάποιοι συνάδελφοι επιχειρούν και σε άλλους τομείς. Το ρίσκο -ειδκά αυτή την εποχή- για μένα είναι καλό. Τα θεάματα έχουν πάρει ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα και είναι καλό να βλέπουμε τους καλλιτέχνες να δοκιμάζονται σε διαφορετικά πράγματα και καινούριους ρόλους...

- Τι έχασες και τι κέρδισες δουλεύοντας στη νύχτα από 15 ετών;

Εχασα την παιδικότητά μου - την αφέλεια που έχει ένας έφηβος, τον ελεύθερο χρόνο και το παιχνίδι. Από 15 ετών κυκλοφορούσα με ένα organizer, ένα μικρόφωνο στην τσέπη και δούλευα επτά ημέρες την εβδομάδα. Το πρωί πήγαινα σχολείο, το βράδυ δούλευα και στο ενδιάμεσο είχα ελάχιστες ώρες ύπνου. Ολος αυτός ο αγώνας μπορεί να με ωφέλησε επαγγελματικά, αλλά πραγματικά δεν ξέρω αν σε κάποια χρόνια κλείσω τα μάτια μου, κοιτάξω στο παρελθόν, και μετανιώσω για τα χρόνια της χαμένης αθωότητας.

- Στο DVD αναφέρεις πως μικρός ήσουν νάρκισσος,  ψώνιο και ότι μοίραζες αυτόγραφα στο σχολείο. Μήπως τελικά αυτό το «ψώνιο» έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να πετύχεις στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο του τραγουδιού;

Ημουν  παιδί, είχα φιλοδοξίες και πολλές φορές θράσος. Το καλό με μένα ήταν ότι μπόρεσα να εξελιχθώ και να μη γίνω γραφικός.

- Οταν ξεκινούσες την καριέρα σου, το διαφορετικό ντύσιμο ανέτρεπε την εικόνα του λαϊκού τραγουδιστή. Ηταν συνειδητή επιλογή;

Πάντα ήταν συνειδητή η επιλογή μου αναφορικά με τις εμφανίσεις μου και πάντα είχα επιτελείο: από το styling μέχρι το management. Από κει και πέρα - και το έχω πει χιλιάδες φορές αυτό, πέραν του τι νομίζουν κάποιοι, το ντύσιμο εκτός του καλού γούστου, με το οποίο έχω ψώνιο, δεν μας απασχολεί τόσο πολύ. Περισσότερο είναι ένα παιχνίδι για μένα και τίποτα παραπάνω.

- Πότε αισθάνθηκες ότι πέτυχες;

Την εποχή που εμφανιζόμουν στο «Caravan» ,το 1993, όταν τραγουδούσα το «Μη μου ζητάς ν' αλλάξω γνώμη» και ο κόσμος από κάτω τραγουδούσε μαζί μου. Τότε ένιωσα ότι ακουμπάω το όνειρό μου και η εικόνα αυτή, όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν θα ξεθωριάσει ποτέ από τη μνήμη μου.

- Λίγα χρόνια μετά πήγες στρατό. Γιατί υπηρέτησες κανονικά ενώ θα μπορούσες να τη σκαπουλάρεις όπως έχουν κάνει άλλοι αναγνωρίσιμοι καλλιτέχνες; 

Ηταν το 1996, μια εποχή όπου γινόταν μεγάλος ντόρος για τους επώνυμους που δεν πηγαίνουν στρατό. Ηταν δύσκολο να τη σκαπουλάρω αλλά, ακόμη κι αν μπορούσα, δεν είμαι αυτής της λογικής ούτε αυτής της κουλτούρας. Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα εργάτης. Ο στρατός με «έκοψε» από μια επιτυχημένη σεζόν στο «Bio-Bio» όπου εμφανιζόμουν με τη Δέσποινα Βανδή και είχα κάνει την επιτυχία «Μου λείπεις». Το να βρεθώ από την πίστα στον στρατό ήταν για μένα ένα σοκ, αλλά δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Και τους 10 μήνες θητείας τούς έβγαλα σε ένα χωριό στην Ξάνθη. Ελειπα για μεγάλο διάστημα, πήγα πίσω επαγγελματικά, αλλά ευτυχώς μετά έκανα «Το παιδί της νύχτας» κι αυτό με αποζημίωσε.

- Ποια ήταν η περίοδος όπου βρέθηκες σε περίεργη φάση και έκανες ένα διάλειμμα;

Από το 1998 μέχρι το 2000. Μπορεί να μου βγήκε όλη η κούραση, αλλά μου άρεσε να είμαι σπίτι μου και να μην έχω πολλά πολλά με τους ανθρώπους. 

- Ηταν η περίοδος που έπινες... 

Η περίοδος από το 1998 έως το 2000 ήταν μια δύσκολη  περίοδος της ζωής μου, όπου είδα να σκοτεινιάζουν πολλά πράγματα γύρω μου. Το σημαντικό είναι ότι ξύπνησα και συνέχισα πιο δυνατός.

- Πότε αισθάνθηκες πραγματικά ελεύθερος;

Στη σκηνή αισθανόμουν πάντα καλά, κάτω από αυτή είχα πρόβλημα. Είμαι ντροπαλό παιδί, πράγμα που δεν μπορεί να πιστέψει κάποιος που με βλέπει όταν τραγουδάω. Τα τελευταία τρία χρόνια έχω αρχίσει και ευχαριστιέμαι πολύ τη ζωή πάνω και κάτω από τη σκηνή.
 
- Τα τελευταία χρόνια τα πας καλά με τον Γιώργο, ενώ παλιά τα πήγαινες καλά μόνο με τον Μαζωνάκη. Πότε ένιωσες μπλοκαρισμένος και πώς βρήκες την ψυχική σου ισορροπία;

Την ψυχική μου ισορροπία δεν την έχω βρει εντελώς και όποιος υποστηρίζει ότι την έχει βρει είναι λίγο ψεύτης. Τα τελευταία τρία χρόνια τα πράγματα είναι απλώς πιο ισορροπημένα στη ζωή μου.

- Επισκέφθηκες κάποιον ψυχολόγο;

Ναι, πήγα σε ψυχολόγο και την περίοδο που το έκανα βοηθήθηκα πολύ, όπως ακριβώς βοηθήθηκα και από τους φίλους μου. Ηταν πολλές οι φορές που οι φίλοι μου λειτούργησαν σαν ψυχολόγοι.

-  Στα 20 χρόνια απέκτησες φίλους από τη δουλειά;

Ναι, έκανα φίλους και αισθάνομαι ευλογημένος γι’ αυτό.

- Τι δεν εκτιμούσες στο παρελθόν που εκτιμάς σήμερα;

Κάποιες φορές δεν εκτιμούσα τον ίδιο μου τον εαυτό, συνεπώς και τη δουλειά μου. Αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν.

- Πότε σταμάτησες να έχεις ανασφάλεια;

Οι ανασφάλειες υπάρχουν πάντα γιατί συνεχώς αισθάνεσαι ότι περνάς από εξετάσεις, όχι μόνο από τον κόσμο αλλά και από τον ίδιο τον περίγυρό σου.

- Είσαι παντρεμένος με την καριέρα σου. Αξίζει;

Αυτό θα σ' το απαντήσω στα επόμενα 20 χρόνια (γέλια). Αυτό που μπορώ να πω σήμερα είναι πως δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι για γάμο και παιδιά.

- Αναζητάς τη συντροφικότητα; Νιώθεις έτοιμος να ερωτευτείς;

Θα ήθελα να ερωτευτώ και να κάνω σχέση. Μου έχει λείψει.

- Οι εφήμερες σχέσεις σε φθείρουν;

Σε φθείρουν, σου παίρνουν πολλή ενέργεια, αλλά ίσως είναι απαραίτητες κάποιες φορές. Το κακό είναι πως καμιά φορά μπορεί να έρθει δίπλα σου κάτι καλό κι εσύ να είσαι ανίκανος να το εκτιμήσεις.

- Ενιωσες ποτέ την ανάγκη να γίνεις πατέρας;

Οχι.

- Αλλά έκανες ένα βήμα και πήρες σκύλο... 

Ναι, και τον λατρεύω. Πολλές φορές, βλέποντας τη συμπεριφορά που έχω απένταντι στον  σκύλο μου, βλέπω τον εαυτό μου. Μπορεί τελικά να είμαι αρκετά ψυχαναγκαστικός...

- Πώς προέκυψε η συνεργασία με την Καίτη Γαρμπή  στο «Φωταέριο»; 

Ηταν  μια απόφαση δική μου και των συνεργατών μου  για την οποία χαίρομαι πολύ. Το πρόγραμμα έχει ποιότητα, τόσο σε αισθητικό όσο και σε μουσικό επίπεδο, και θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες δουλειές μας. Καθώς το έβλεπα στη γενική μας πρόβα ένιωσα πολύ περήφανος και αυτό αφορά και τα υπόλοιπα παιδιά, τον Νικηφόρο, την Ελισάβετ  Σπανού, τη Μαλού και τη Ράνια. Φυσικά τίποτα δεν θα γινόταν χωρίς τη γνωστή ομάδα, τον Κωνσταντίνο Ρήγο, τον Γιάννη Λιονάκη, τον Γιώργο Τέλλο, και τους υπόλοιπους συνεργάτες μας.

- Πρέπει να εκφράζουν οι καλλιτέχνες την πολιτική τους άποψη, όπως έκανε ο Νότης Σφακιανάκης;

Δεν είναι πρόθεσή μου να επηρεάζω το κοινό πολιτικά. Το ότι έχω μια εκτίμηση για τα πράγματα ως πολίτης, για μένα δεν σημαίνει  ότι πρέπει να χειραγωγώ την κοινή γνώμη κομματικά. Δεν ζούμε σε στρατευμένες εποχές. Είμαι υπέρ της δημοκρατίας και της ελεύθερης βούλησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης