Μελίνα Μακρή:Είναι η δική μας Lady Gaga;

Μελίνα Μακρή:Είναι η δική μας Lady Gaga;

Η Μελίνα Μακρή, η μοναδική γυναίκα στο δυναμικό μουσικό τρίο των Vegas, αποκαλύπτει το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τα εκκεντρικά γυαλιά και το δραματικό eyeliner ενώ μοιράζεται μαζί μας ιστορίες «από τα παλιά»

Μελίνα Μακρή:Είναι η δική μας Lady Gaga;
Το κορίτσι των Vegas είναι η κοπέλα που θα συναντήσεις για συνέντευξη και θα καταλήξετε να μιλάτε δύο ώρες για το πώς ξεκίνησε από το Μουσικό Γυμνάσιο, όπου φοιτούσε, να γράφει στίχους και μουσική μαζί με τον αδελφό της Mark Angelo στο αυτοσχέδιο στούντιό του, στο σαλόνι του σπιτιού τους. Θα σου πει για τις εικόνες που της έμειναν από τα δύο χρόνια που πέρασε στο ΤΕΙ Παραδοσιακής Μουσικής στην Αρτα ενώ δούλευε το βράδυ σε ρεμπέτικη κομπανία στον «Μύλο», δίπλα στο γεφύρι, με φανατικό ακροατήριο τους συμφοιτητές και τους καθηγητές της. Επίσης, θα σου μιλήσει για τα επόμενα χρόνια σπουδών στο Fame Studio, δίπλα στην Τζούλι Μασίνο, για την περιοδεία στην Αμερική τον περασμένο Απρίλιο με τους Vegas και την αγάπη που δίνουν απλόχερα οι ομογενείς στους καλλιτέχνες που έρχονται από την πατρίδα. 
Της αναφέρω ότι έχει τύχει σε φωτογραφίες να την μπερδέψω με την ιέρεια της εκκεντρικότητας, τη Lady Gaga. Χαμογελάει.

Κλείσιμο


«Η μόδα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο και μέσο έκφρασης για τους Vegas. Το styling που υιοθετώ στη σκηνή είναι δουλειά της στυλίστριάς μας Φανής Πολυχρονίου, η οποία πολλές φορές δημιουργεί πάνω μας σχέδια και ρούχα ανάλογα με τον χαρακτήρα μας», εξηγεί και συνεχίζει: «Σε μένα διέκρινε μια τρέλα, μια διαφορετικότητα, μια τάση προς πειραματισμό. Ετσι δημιουργήσαμε τις εμφανίσεις που συζητήθηκαν τόσο. Οσον αφορά τη Lady Gaga, τη θαυμάζω πάρα πολύ και μου αρέσει η τρέλα που βγάζει, γιατί με κάνει να μην αισθάνομαι μοναξιά». Είναι ήρεμη -σχεδόν γαλήνια-, δεν πίνει καφέ, ούτε αλκοόλ, δεν καπνίζει και αυτό που πραγματικά θεωρεί διατροφική ατασθαλία είναι ο πουρές, το ρύζι και η μαύρη σοκολάτα!



Η απογείωση με τους Vegas

Η καλλιτεχνική της πορεία ξεκίνησε ουσιαστικά το 2009, όταν μαζί με τον ZeRaw και τον DJ Airth έγιναν γνωστοί στο καλλιτεχνικό στερέωμα ως Vegas. Μέχρι τότε άνοιγε το πρόγραμμα σε μαγαζιά και κατάφερνε να πείσει τους μαέστρους να την αφήσουν να ερμηνεύσει τα ποπ κομμάτια, που θεωρεί ότι ταιριάζουν περισσότερο στη φωνή της. Πάντως, η πορεία που θα ακολουθούσε μετέπειτα στη ζωή της φαινόταν ήδη από τα χρόνια που στο Δημοτικό το ρεπερτόριό της περιλάμβανε τα σχολικά τραγούδια «Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του» και «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά». «Οταν ήμουν στην ΣΤ' Δημοτικού», θυμάται, «η κυρία Νίκη που μας έκανε Γλώσσα έπιασε μια μέρα τη μαμά μου και της είπε: ‘‘Μήπως η Μελίνα θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική, να πάει στο Μουσικό Γυμνάσιο; Τη βλέπω που συμμετέχει σε όλες τις γιορτές, έχει φωνητικές ικανότητες και δεν ντρέπεται να τραγουδήσει μπροστά σε κόσμο’’. Το ‘‘δεν ντρέπεται’’ είναι λίγο. Εγώ υποκλινόμουν, έδινα φιλάκια στον αέρα, το διασκέδαζα. Μέχρι τότε απλώς μου άρεσε να τραγουδάω, δεν ήθελα να γίνω τραγουδίστρια, αλλά μπαλαρίνα. Εδωσα όμως τις εξετάσεις στο Μουσικό Γυμνάσιο και πέρασα 5η ανάμεσα σε 300 παιδιά. Τότε άρχισα να το σκέφτομαι και να το καλλιεργώ. Και έκτοτε δεν μπορώ να με φανταστώ να ασχολούμαι με οτιδήποτε διαφορετικό». Εχει δουλέψει κοντά σε γνωστούς καλλιτέχνες, από τον Πασχάλη μέχρι τον Διονύση Μακρή και τον Βασίλη Καρρά.



«Η πρώτη οντισιόν όπου πήγα ήταν στο ‘‘Posidonio’’ το 2004», λέει για το ξεκίνημά της. «Είχα πάει με τον πατέρα μου. Φτάνουμε εκεί και βλέπουμε γύρω στα 200 άτομα να περιμένουν. Ηταν και η εποχή με τα μουσικά ριάλιτι και γινόταν χαμός. Λέω στον πατέρα μου: ‘‘Πάμε να φύγουμε, σιγά μη με πάρουν’’. Μου λέει: ‘‘Οχι, θα κάτσεις’’. Τραγούδησα το ‘‘Fighter’’ της Κριστίνα Αγκιλέρα και έτσι έπιασα την πρώτη μου δουλειά», διηγείται και συνεχίζει: «Ως οικογένεια πάντα αγαπούσαμε τη μουσική και ας μην ήταν κάποιος από τους γονείς μου μουσικός. Καθόμασταν στην κουζίνα και ενώ ετοιμαζόταν το φαγητό αλλά και μετά το γεύμα ο πατέρας μου έπαιζε μπουζούκι και τραγουδούσαμε. Το κομμάτι ‘‘Το ποτηράκι της καρδιάς’’ που τραγουδούσαμε μαζί ήταν το αγαπημένο μου».   




 «Οι καλλιτέχνες βασανίζονται και πονάνε πιο βαθιά, ζουν έναν ανεκπλήρωτο έρωτα. Εμπνέομαι από τα δυνατά συναισθήματα τόσο από τη χαρά όσο και από τη λύπη», λέει αποκαλύπτοντας από πού αντλεί ερεθίσματα για να γράψει μουσική, ενώ ξαναγεμίζει το φλιτζάνι της με πράσινο τσάι. Οσο για τα όνειρά της; «Χάρη στους Vegas και την πορεία μας μέχρι στιγμής νιώθω ότι έχω εκπληρώσει ένα μεγάλο μέρος των επαγγελματικών μου ονείρων», εξομολογείται. «Δεν έχω απωθημένα. Το ‘‘κάτι επιπλέον’’ που θα θέλαμε αφορά μόνο στη διεθνή καριέρα και ήδη ετοιμάζουμε κάποια πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση με δύο συνεργασίες σε Σουηδία και Αίγυπτο. Ως γυναίκα βέβαια θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνω οικογένεια και παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να κρατάω τις ισορροπίες και να έχω μια σταθερή βάση στην οποία θα γυρίζω», διευκρινίζει. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, όμως, θα συνεχίσει να περνάει δύο ώρες καθημερινά για να απαντάει σε όλα τα μηνύματα που της στέλνουν οι fan των Vegas, οι οποίοι την αποκαλούν «μαμά» και της ζητούν συμβουλές επί παντός του επιστητού: από συνταγές μαγειρικής μέχρι λύση στα ερωτικά τους...  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης