Misha Burton:Πέρασα νευρικό κλονισμό

Misha Burton:Πέρασα νευρικό κλονισμό

Ηταν 15 Ιουλίου του 2009, όταν η 23χρονη τότε Mischa Barton απειλούσε να αυτοκτονήσει ενώ βρισκόταν στην κλινική Cedars-Sinai. Ήταν τρομαγμένη και παράφρων

Ανακάλυψαν το γονίδιο… της κατάθλιψης!
Misha Burton:Πέρασα νευρικό κλονισμό
Μια δεκαετία πριν η ηθοποιός του O.C. ήταν η πιο δημοφιλής στάρλετ της αμερικανικής TV. Μετά ήρθαν 
τα πάρτι, τα ναρκωτικά και ο εγκλεισμός στο ψυχιατρείο. 
Για πρώτη φορά εξομολογείται τι πραγματικά συνέβη.
Λίγες ώρες νωρίτερα, οι γονείς της και ο ατζέντης της είχαν φροντίσει να μεταφερθεί στην κλινική, παρά τη θέλησή της. Δούλευε ασταμάτητα, αντιμετώπιζε πολύ στρες και η συμπεριφορά της έδειχνε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Οπότε αποφάσισαν να παρέμβουν. Η νεαρή ηθοποιός είχε πάρει μεγάλες δόσεις ηρεμιστικών και αισθανόταν πως οι τοίχοι έκλειναν γύρω της. Το άγχος τη νικούσε. Τότε ήταν που λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στην κλινική. Όταν συνήλθε, η συμπεριφορά της ήταν ανεξέλεγκτη και το προσωπικό του νοσοκομείου αποφάσισε να την περιορίσει. Τότε απείλησε πως, αν δεν την αφήσουν, θα αφαιρέσει τη ζωή της. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην ψυχιατρική πτέρυγα, όπου και παρέμεινε για τέσσερις μέρες, σύμφωνα με το άρθρο 5150. «Πέρασα ένα νευρικό κλονισμό» λέει η Burton στο People, μιλώντας για πρώτη φορά με λεπτομέρειες για εκείνη την περίοδο. «Ήταν τρομακτικό. Λες και είχε βγει από το σενάριο του Girl, Interrupted. Μόνο που ήταν η ζωή μου». 

Κλείσιμο


Σήμερα, στα 27 της, η Burton είναι ήρεμη και προσεκτική στις αποφάσεις της. Τόσο η ίδια όσο και οι γονείς της ήταν απροετοίμαστοι για το τι επρόκειτο να συμβεί, όταν μόλις στα 16 της χρόνια έκλεισε το ρόλο της Marissa Cooper στη σειρά The O.C. «Ήταν λες και μέσα σε ένα βράδυ γύρισε ένας διακόπτης. Όλοι ασχολούνταν μαζί μου. Ξαφνικά δεν υπήρχε κανένας κανόνας που να μην μπορούσα να παραβώ. Το motto μας με τη Lindsay Lohan και τη Nicole Richie ήταν το “Work hard, play hard”.



Γυρνούσαμε τον κόσμο και είχαμε ό,τι θέλαμε στα πόδια μας. Εκατομμύρια πειρασμούς. Ήταν ένα τρένο, από το οποίο δεν μπορούσα να κατέβω». 
H Burton έγινε ο στόχος των αβυσσαλέων tabloids. Τα πάντα σχολιάζονταν, κριτικάρονταν και αναλύονταν. Από τις ξέφρενες νύχτες της, μέχρι το μέγεθος των γοφών της. «Όταν βιώνεις αυτή την κατάσταση, μαθαίνεις να κλείνεις το διακόπτη που ορίζει τα συναισθήματά σου. Μαθαίνεις να μη σε νοιάζει τι λέει ο κόσμος γύρω σου. Αργότερα, όμως, συνειδητοποιείς πόσο πολύ σε έχει επηρεάσει όλο αυτό. Έρχεται η στιγμή που δεν αντέχεις άλλο να βλέπεις τους άγνωστους περαστικούς να σε κοιτάνε στραβά». 



Το δράμα δεν έλειψε ούτε από την ερωτική της ζωή. Σε αυτό φταίνε και οι αποφάσεις της για το ποιοι θα ήταν στο πλευρό της. Αρχικά το πλουσιόπαιδο με τη φήμη του κακού παιδιού Brandon Davis και στη συνέχεια ο rocker Cisco Adler. «Ήμασταν τρελά ερωτευμένοι» εξομολογείται για τον Adler. Καθώς τα tabloids ασχολούνταν με την ερωτική ζωή της, η καριέρα της πήρε την κατιούσα. Ο χαρακτήρας της στο O.C. πέθανε σε αυτοκινητικό, μια απόφαση που είχε να κάνει με το σενάριο της σειράς και «όχι με την άστατη συμπεριφορά της Mischa» σύμφωνα με το δημιουργό της σειράς, Josh Schwartz.



Το 2007 αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους αστυνομικούς, όταν τη σταμάτησαν να οδηγεί μεθυσμένη και χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά. Έτσι, οδηγήθηκε, παρά τη θέλησή της σε αποτοξίνωση με απόφαση του δικαστηρίου. «Πιστεύω πως το στρες μου εκείνη την περίοδο με είχε καταβάλει» λέει σήμερα. 



Το 2009 και ενώ έπαιζε στη σειρά του CW, The Beautiful Life, έπιασε πάτο. Ήταν τότε που ξεκίνησε τα Xanax, κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. «Δεν ήθελα ποτέ να αυτοκτονήσω» εξομολογείται τώρα. «Ήμουν εξουθενωμένη από τη δουλειά και είχα κατάθλιψη. Όμως όταν είσαι σε αυτή την κατάσταση, το να πεις το λάθος πράγμα την πιο ακατάλληλη στιγμή οδηγεί σε όλο αυτό που ακολούθησε». Ο χρόνος που πέρασε στην ψυχιατρική κλινική «μου άνοιξε τα μάτια. Στην αρχή ήμουν απίστευτα πληγωμένη με τους γονείς μου που με άφησαν εκεί, όμως μετά συνειδητοποίησα πως ήταν ακριβώς ο χρόνος που χρειαζόμουν. Ο χρόνος μακριά από τη δουλειά, την οικογένειά μου και όλη αυτή την πίεση. Ο χρόνος για να βρω ξανά τον εαυτό μου».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης