Στέφανος Βρακάς:Ο σωστός άνθρωπος για VIP διακοπές

Στέφανος Βρακάς:Ο σωστός άνθρωπος για VIP διακοπές

Ο άνθρωπος που πήγε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο για κεμπάπ στο Μοναστηράκι εξηγεί τη φιλοσοφία πίσω από το Do Disturb, την εταιρεία ξενοδοχειακού μάνατζμεντ που έχει ιδρύσει,ενώ θυμάται τα χρόνια που ήταν υπεύθυνος για VIP φιλοξενούμενων στις βίλες του «Grand Resort». 

Συνελήφθη Βούλγαρος για βιασμό Γαλλίδας
Στέφανος Βρακάς:Ο σωστός άνθρωπος για VIP διακοπές
Ο Στέφανος Βρακάς ήθελε να γίνει καπετάνιος όπως ο πατέρας του, τον οποίο θυμάται «όμορφο να φοράει τη στολή του όταν γυρνούσε από τα ταξίδια με τα κρουαζιερόπλοια». Ομως, δεν έγινε. Ο ίδιος ο πατέρας του τον απέτρεψε γνωρίζοντας ότι η άνθηση που γνώριζε ο κλάδος δεν θα κρατούσε για πάντα. Με τη σκέψη ότι «το κρουαζιερόπλοιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πλωτό ξενοδοχείο», σπούδασε ξενοδοχειακό μάνατζμεντ κάνοντας πρακτική σε Ελλάδα και Ελβετία. Μια δεκαετία σχεδόν αργότερα, με ονόματα όπως «Grande Bretagne» και «Grand Resort Lagonissi» να στολίζουν το βιογραφικό του, κατέληξε σήμερα να είναι ο ιδρυτής του Do Disturb, ενός πρωτοποριακού brand ξενοδοχειακού μάνατζμεντ.

 «Το όνομα μου ήρθε ως ιδέα από την καρτέλα “Do Not Disturb”, που βάζουμε στις πόρτες των ξενοδοχείων. Από την αρχή της επαγγελματικής μου πορείας η νοοτροπία που με χαρακτήριζε ήταν το “Do Disturb”, οπότε ήταν αναπόφευκτο να συμβεί», μου λέει αστειευόμενος στο τηλέφωνο από τη Σαντορίνη όπου βρίσκεται, καθώς η τουριστική περίοδος δεν έχει τελειώσει ακόμα γι’ αυτόν. Αλλωστε, οι «Νεφέλες» στη Σαντορίνη λειτουργούν ως εκπαιδευτικό κέντρο, απ’ όπου περνάνε όλοι όσοι αργότερα θα έχουν κάποια υπεύθυνη θέση στην εταιρεία του. «Αρκετοί από τους ξενοδόχους που μας προσεγγίζουν είναι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον καταλυτικό ρόλο του Διαδικτύου στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Κλείσιμο
Πλέον έχουμε το know-how πάνω σε πάρα πολλούς τομείς βελτίωσης ενός ξενοδοχείου. Το πιο απλό παράδειγμα είναι η εκπαίδευση του προσωπικού, από την καμαριέρα μέχρι τον διευθυντή». Σιγά-σιγά η εταιρεία που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με πυρήνα της τη Σαντορίνη επεκτείνεται και με άλλες δραστηριότητες σε ολόκληρο το Αιγαίο. Με ενθουσιασμό ο Στέφανος Βρακάς μιλάει για το καινούριο project που ετοιμάζει στη Μύκονο. «Παρά την κρίση, στο συγκεκριμένο νησί αυτή τη στιγμή υπάρχει ζήτηση για βίλες. Γνωστός για τα οικονομικά του προβλήματα επιχειρηματίας με είχε πάρει και ήθελε να νοικιάσει το σπίτι του. Εγώ όμως δεν είμαι ατζέντης. Και ούτε θέλω να γίνω», ξεκαθαρίζει. «Θέλω να είμαι εκεί καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής, να παρέχω υπηρεσίες και συμβουλές. Ηδη έχω επτά βίλες σε διάφορα μέρη της Μυκόνου. Θα υπάρχει όμως ένα κεντρικό κτίριο απ’ όπου κάθε πρωί θα ξεκινάει ο υπεύθυνος με δυο-τρεις καμαριέρες και θα πηγαίνει από βίλα σε βίλα. Θα σερβίρουν πρωινό, θα καθαρίζουν τον χώρο και θα καθοδηγούν τους επισκέπτες σε οτιδήποτε θελήσουν. Το check-in π.χ. θα γίνεται στη βίλα όταν θα φτάνει ο επισκέπτης. Αυτό θα είναι το Do Disturb Villa Collection, βίλες με παροχές ξενοδοχείου», καταλήγει χαμογελαστός.

Ο Στέφανος και οι σταρ

«Ημουν 23 ετών όταν ξεκίνησα ως ο πρώτος υπεύθυνος για τους VIP στο “Grand Resort Lagonissi”», θυμάται και συνεχίζει: «Ηταν η χρυσή εποχή του Χρηματιστηρίου. Κάθε Σαββατοκύριακο γινόταν το αδιαχώρητο και δεν υπήρχε ούτε μία βίλα με πισίνα -η φθηνότερη κόστιζε 2.000 τη βραδιά- άδεια. Και φυσικά ήθελαν έναν άνθρωπο να τους προσέχει, να ξέρει τις συνήθειές τους και να τους εξυπηρετεί, όχι μόνο Ελληνες αλλά και ξένοι: ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Μελ Γκίμπσον, η πριγκίπισσα του Μαρόκου, ο σεΐχης Αλ Θάνι του Κατάρ που έχει αγοράσει το νησί Οξυά, ο Πούτιν, ο Μεντβέντεφ...» Τον ρωτάω ποιος του έκανε την καλύτερη εντύπωση και μου απαντά δίχως να το σκεφτεί: «Ο Ντι Κάπριο. Είχε έρθει με λίστα των πραγμάτων που ήθελε να κάνει και να δει. Κάθισε στην Αθήνα τρεις μέρες και δεν έμεινε σχεδόν καθόλου στη βασιλική σουίτα των 1.000 τ.μ. Ηθελε να πάει στην Ακρόπολη, στα μουσεία - πήγε μέχρι και στο Μουσείο Μπενάκη. Στο τέλος της τελευταίας μέρας καταλήξαμε να τρώμε κεμπάπ στον “Θανάση” στο Μοναστηράκι. Θυμάμαι φορούσε γυαλιά και καπέλο και δεν τον αναγνώρισε κανένας», περιγράφει. Μοιάζει να έχει στο μυαλό του ακόμα ζωντανές τις εικόνες. «Υστερα από πέντε χρόνια στο “Grand Resort” είχα φτάσει σε σημείο να με παίρνουν διάφοροι γνωστοί επιχειρηματίες και να μου λένε “Στέφανε, έρχομαι”, ώστε να ετοιμάσω τη βίλα που έκλειναν συνήθως.

 Ηξερα στους πόσους βαθμούς θερμοκρασία ήθελαν την πισίνα, αν προτιμούσαν μεγάλα ή μικρά μαξιλάρια, τι να υπάρχει στο δωμάτιο από φαγητό και ποτό, αν θα έφταναν με ελικόπτερο ή αυτοκίνητο... Αισθανόμουν ότι είχε έρθει η ώρα να κάνω το επόμενο βήμα, χωρίς να είμαι σίγουρος όμως για το ποιο θα ήταν αυτό, αφού απολάμβανα πάντα καθετί με το οποίο καταπιανόμουν. Οταν μου έγινε η πρόταση από το ξενοδοχείο στη Σαντορίνη απ’ όπου ξεκίνησαν όλα, είχα πάει εκεί αρχικά για να την απορρίψω. Η μοίρα όμως τα έφερε αλλιώς», λέει γεμάτος ικανοποίηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης