Εφη-Κατρίν Βρακά: Πρωταθλήτρια στο σερφ και κορίτσι του Missoni

Εφη-Κατρίν Βρακά: Πρωταθλήτρια στο σερφ και κορίτσι του Missoni

Αθλήτρια με υψηλές επιδόσεις στο σερφ, μπήκε στον πειρασμό να αξιοποιήσει τις εντυπωσιακές σωματικές αναλογίες της εργαζόμενη ως μοντέλο σε μεγάλους οίκους μόδας όπως αυτός του Missoni   

Σχεδιάστρια μόδας και σε αυτοκίνητα η Victoria Beckham!
Εφη-Κατρίν Βρακά: Πρωταθλήτρια στο σερφ και κορίτσι του Missoni
Η ζωή της 20χρονης Ελληνογαλλίδας Εφης-Κατρίν Βρακά είναι ταυτισμένη με τη θάλασσα και τα ψηλά κύματα. «Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου βρισκόμουν σε μια παραλία. Το κορμί μου ήταν πάντοτε ψημένο από το θαλασσινό αλάτι και η μύτη μου κατακόκκινη από τον ήλιο. Τα σπορ τα αγαπούσα από μικρή. Στην εφηβεία μου θέλησα να ταυτιστώ με το υγρό στοιχείο επιλέγοντας για παρέα μια σανίδα του σερφ». Σήμερα η ιδιαίτερα κομψή Εφη-Κατρίν είναι μια από τις καλύτερες αθλήτριες που διαθέτει η χώρα μας στο συγκεκριμένο σπορ - και συκεκριμένα πρωταθλήτρια. «Μπορώ να βρίσκομαι στο νερό με τις ώρες. Ευτυχώς για μένα, κατοικώ στα νότια προάστια και η πρόσβαση στις παραλίες είναι εύκολη». Προσέχει τη διατροφή της και προπονείται τα πρωινά ή νωρίς τα απογεύματα, όταν βρίσκεται στην Ελλάδα, αφού τον περισσότερο χρόνο της τον περνά στο εξωτερικό αναζητώντας extreme περιπέτειες με τη σανίδα της. «Λατρεύω τις ερημικές παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά, στις οποίες δεν συναντάς κανέναν άλλον εκτός από σέρφερ.

Κλείσιμο


Τα κύματα της Ισλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας και του Περού με συναρπάζουν. Από την άλλη, δεν θα μπορούσα να απολαύσω το σπορ στις κοσμικές θάλασσες της Χαβάης μεταξύ σέρφερ και σελέμπριτι όσο κι αν έχουν γίνει της μόδας εδώ και πολλά χρόνια».  Φοιτήτρια Μάρκετινγκ, μυήθηκε στον χώρο της μόδας όταν πριν από περίπου τρία χρόνια η αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών Roxy της πρότεινε να γίνει ένα από τα πρόσωπα της παγκόσμιας καμπάνιας της. Χάρη στη συγκεκριμένη πρόταση, η Ελληνογαλλίδα αθλήτρια μπήκε με το δεξί στις φωτογραφήσεις και τις πόζες. «Η Roxy μού χάρισε το ωραίο ταξίδι, που λέει και ο ποιητής», εξομολογείται στο «thema people», και συνεχίζει: «Κολύμπησα και έκανα σερφ σε μαγικά μέρη όπως οι Μαλδίβες. Το να βουτάς σε τέτοιες θάλασσες είναι τουλάχιστον μαγικό! Ο βυθός είναι ακόμη πιο ενδιαφέρων. Με το που τελείωνα την προπόνηση, έβαζα τη μάσκα μου και εξερευνούσα τα κοράλλια και τα ψάρια με τα περίεργα χρώματα ή καθόμουν για να στεγνώσω στην παραλία όπου η άμμος της είναι ψιλή σαν πούδρα. Ομολογώ ότι υπήρξα πολύ τυχερή που είχα την ευκαιρία να δω ασυνήθιστες εικόνες σε τόσο εξωτικά μέρη».




Η επιτυχία

Χάρη στη συνεργασία της με τη Roxy η Εφη-Κατρίν μυήθηκε σιγά-σιγά και στον χώρο της μόδας. Η μία φωτογράφηση έφερνε την άλλη ώσπου την ανακάλυψαν και οι μεγάλοι οίκοι μόδας οι οποίοι δεν ήθελαν πια σώματα skinny αλλά γυναικεία κορμιά με καμπύλες. «Το αστείο με τις υπερβολικά αδύνατες και ανορεκτικές κράτησε πολύ», λέει η ίδια. «Επικράτησαν λάθος πρότυπα και ήρθε η ώρα να μετανιώσουμε γι’ αυτό. Ιδιαίτερα εκείνοι που για μεγάλο χρονικό διάστημα τα επέβαλλαν. Σε εμένα, όπως οι ίδιοι παραδέχονται, βρήκαν τις σωστές σωματικές αναλογίες και το ομοιόμορφα γυμνασμένο κορμί». Η πρώτη πρόταση αφορούσε έναν από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας, τον Oscar de la Renta. «Τα ρούχα του είναι εκπληκτικά και με συναρπάζουν. Νομίζω ότι δεν υπάρχει γυναίκα η οποία διαθέτει υψηλής αισθητικής γούστο που να μην έχει έστω και ένα κομμάτι του συγκεκριμένου σχεδιαστή στην ντουλάπα της. Με τον Oscar de La Renta συνεργάστηκα κυρίως σε επιδείξεις. Οι άνθρωποί του έμειναν τόσο ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς ώστε μου πρότειναν να πάω στη Νέα Υόρκη προκειμένου να κάνω την καμπάνια για τα νυφικά».



Οταν μητέρα σου είναι η Αλίς Δικαίου, η οποία μεσουρανούσε στις πασαρέλες τη δεκαετία του ’80 και διοργανώνει τις σημαντικότερες επιδείξεις μέχρι και σήμερα, τα πράγματα είναι σίγουρα πολύ πιο απλά. Πριν από λίγο καιρό πρωταγωνίστησε στο catwalk φορώντας μοναδικά κομμάτια του ιταλικού οίκου Μissoni. «Μου αρέσουν αυτά τα ρούχα γιατί αποπνέουν χαρά, αλλά και κάτι νεανικό. Ο Missoni χαράσσει τον δικό του δρόμο στον χώρο της διεθνούς μόδας και οι σελέμπριτι αλλά και τα νέα παιδιά δείχνουν να τον ακολουθούν. Δεν είναι τυχαίο ότι διατηρεί διεθνώς ένα σεβαστό κοινό εδώ και χρόνια ή ότι στις επιδείξεις του επικρατεί συνωστισμός Ευρωπαίων σταρ».  Μάλιστα ο οίκος  Μissoni την έχει συμπεριλάβει και στα επόμενα σχέδιά του και εκείνη αποκαλύπτει χαμογελώντας: «Η μόδα αποτελεί μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περιπέτεια, όπως και το σερφ. Γι’ αυτό και είμαι διατεθειμένη να τη ζήσω μέχρι τέλους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης