Τρισδιάστατη ψηφιακή μαστογραφία: Ποια είναι τα πλεονεκτήματά της

Τρισδιάστατη ψηφιακή μαστογραφία: Ποια είναι τα πλεονεκτήματά της

Η τομοσύνθεση ή αλλιώς τρισδιάστατη (3D) μαστογραφία με τομοσύνθεση θεωρείται η εξέλιξη της δισδιάστατης (2D) μαστογραφίας και σύμφωνα με αμερικανική μελέτη πλεονεκτεί σε ακρίβεια έναντι των απλών ψηφιακών μαστογραφιών

190611184943_breastcancer_metastasis-1280x720
Η ψηφιακή τομοσύνθεση μαστού -γνωστή και ως τρισδιάστατη ψηφιακή μαστογραφία- υπερτερεί έναντι της απλής ψηφιακής μαστογραφίας, όσον αφορά τη δυνατότητα ανίχνευσης του καρκίνου, ενώ παρέχει και λιγότερα ψευδώς θετικά αποτελέσματα, όπως δείχνει μια πενταετούς διάρκεια αμερικανική επιστημονική έρευνα, η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα. Επιπλέον η τρισδιάστατη ψηφιακή μαστογραφία ανιχνεύει μεγαλύτερο ποσοστό καρκίνων του μαστού με κακή πρόγνωση σε σχέση με τη δεύτερη μέθοδο.

Η ψηφιακή τομοσύνθεση μαστού ή ψηφιακή μαστογραφία με τομοσύνθεση ή τρισδιάστατη ψηφιακή μαστογραφία εμφανίστηκε την τελευταία δεκαετία ως ισχυρό εργαλείο για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Χρησιμοποιεί ακτίνες-Χ για να δημιουργήσει χαμηλής ακτινοβολίας προβολές του μαστού από διαφορετικές γωνίες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης