Επιθετικός Καρκίνος Μαστού: Νέα συνδυαστική θεραπεία μειώνει τον κίνδυνο υποτροπής

Επιθετικός Καρκίνος Μαστού: Νέα συνδυαστική θεραπεία μειώνει τον κίνδυνο υποτροπής

Ο συνδυασμός μιας νέας ανοσοθεραπείας με τη χημειοθεραπεία μπορεί να αποτρέψει περίπου το ένα τρίτο των περιστατικών υποτροπής του επιθετικού καρκίνου του μαστού σύμφωνα με τα πρώιμα συμπεράσματα νέας έρευνας με τη συμμετοχή Ελλήνων ερευνητών

190704141929_cancer_patient
Μια νέα ανοσοθεραπεία για την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο επανεμφάνισης της νόσου τα επόμενα χρόνια. Η διεθνής κλινική δοκιμή, που έγινε με τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων, άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Πίτερ Σμιντ του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο New England Journal of Medicine. Στη μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 1.174 ασθενείς από 21 χώρες με τριπλά αρνητικό καρκίνο μαστού σταδίου 2 και 3 (η νόσος δεν είχε εξαπλωθεί πέρα από τους μαστούς και τους λεμφαδένες), συμμετείχαν o Δρ Θεόδωρος Φουκάκης(αναπληρωτής καθηγητής ογκολογίας του Ινστιτούτου Καρολίνσκα και του Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης και η Δρ. Βασιλική Καραντζά Ελληνο-αμερικανίδα ερευνήτρια κλινικής ογκολογίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης