Νέο φυτικό φάρμακο στη μάχη κατά του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου

Νέο φυτικό φάρμακο στη μάχη κατά του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου

Ένα φυτικό φάρμακο, στα ενεργά συστατικά του οποίου περιλαμβάνεται και η κουρκουμίνη, αναδεικνύεται από τους επιστήμονες σε νέο θεραπευτικό μέσο για τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου

190312203616_karkinos_lab
Σε μια κλινική δοκιμή πρώτου σταδίου που διενεργήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (UCLA), ένα νέο φυτικό φάρμακο με την ονομασία APG-157 έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με κακοήθεις όγκους στη στοματική κοιλότητα και το στοματοφάρυγγα ( να σημειωθεί ότι με τον όρο καρκίνος κεφαλής και τραχήλου περιγράφεται μία ποικιλία κακοήθων όγκων που μπορεί να εμφανιστούν στη στοματική κοιλότητα, αμυγδαλές και στοματοφάρυγγα, λαιμό (τράχηλο), λάρυγγα, σιελογόνους αδένες, μύτη και παραρρίνιους κόλπους). Η σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε στο CANCER.

Το APG-157 φτιάχνεται από διάφορες ενώσεις που παράγονται από τα φυτά, στις οποίες περιλαμβάνεται και η κουρκουμίνη. Οι ερευνητές από το Αντικαρκινικό Κέντρο Jonsson του UCLA βρήκαν, λοιπόν, ότι η θεραπεία με αυτό το φυτικό φαρμακευτικό βότανο είχε ως αποτέλεσμα υψηλές συγκεντρώσεις της κουρκουμίνης και των υποπροϊόντων της στην κυκλοφορία του αίματος και την απορρόφησή της από τους ιστούς των όγκων μόλις τρεις ώρες μετά την από του στόματος λήψη του.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης