Αυτή είναι η επέμβαση που μας κάνει κατά 48% καλύτερους οδηγούς

Αυτή είναι η επέμβαση που μας κάνει κατά 48% καλύτερους οδηγούς

Οι αστοχίες και τα ατυχήματα κατά την οδήγηση μπορούν να μειωθούν έως και κατά 48% μετά από μια χειρουργική επέμβαση για καταρράκτη, σύμφωνα με νέα μελέτη

odigisi
Η ικανότητα χειρουργικής αποκατάστασης της όρασης στα άτομα που έχουν καταρράκτη είναι γνωστή, αλλά οι ερευνητές στην Αυστραλία χρησιμοποίησαν έναν προσομοιωτή οδήγησης για να ελέγξουν την όραση των ασθενών πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση καταρράκτη. Διαπιστώθηκε ότι οι αστοχίες και τα ατυχήματα μειώθηκαν κατά 48% μετά την εγχείρηση. Οι ερευνητές παρουσίασαν τη μελέτη τους στην 123η Ετήσια Συνάντηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας.

Ο καταρράκτης είναι μια φυσιολογική συνέπεια της γήρανσης. Αυτός συμβαίνει σταδιακά με την πάροδο των ετών, καθώς ο διαυγής φακός μέσα στο μάτι γίνεται θολός. Οι επιδράσεις ενός αναπτυσσόμενου καταρράκτη είναι μερικές φορές δύσκολο να διακριθούν από άλλες αλλαγές σχετικές με την ηλικία. Μπορεί ένα άτομο να μη βλέπει μακριά, τα χρώματα φαίνονται πιο σκούρα και η λάμψη από τα φώτα καθιστά δυσκολότερη την όραση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μέχρι την ηλικία των 80 ετών, περίπου οι μισοί από εμάς θα έχουν αναπτύξει καταρράκτη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης