Μια ανθρώπινη ιστορία από τη «μάχη» για την υγεία μου

Μια ανθρώπινη ιστορία από τη «μάχη» για την υγεία μου

Η υγεία μας πάνω από όλα - Το να μάθεις να σκέφτεσαι «out of the box» είναι το δικό σου Success Story - Ο διαφορετικός δρόμος για την πρόληψη ή τη θεραπεία της όποιας ασθένειας είναι απλά, ζήτημα αλλαγής νοοτροπίας

katie_b
Η σκέψη και μόνο ότι είμαστε υγιείς μειώνει την πιθανότητα πρόωρου θανάτου κατά 71%, σύμφωνα με νέα μελέτη αμερικανών επιστημόνων.

Ο τρόπος που το μυαλό και το σώμα είναι αλληλένδετα είναι γνώρισμα του ανθρώπινου είδους. Ένα υγιές μυαλό μέσα σε ένα υγιές σώμα, όπως και το αντίθετο, ήταν και είναι το ζητούμενο για την ολοκλήρωση του ανθρώπου. «Νους υγιής εν σώματι υγιεί», η απόλυτη συσχέτιση σώματος και μυαλού. Με γνώμονα αυτή τη ρήση ο σύγχρονος άνθρωπος προσπαθεί και επιβάλλεται μέσα από νέες μεθόδους και τεχνικές να φτάνει στο επιθυμητό, αν όχι στο ιδεατό. Για να εξελισσόμαστε και για να ξεπερνάμε τους πόνους που ζούμε!

Αδιαπραγμάτευτα, η αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας είναι στοιχείο - «κλειδί» για την καλύτερη πρόληψη  και θεραπεία.  Στόχος είναι να μπορεί κανείς να τροποποιεί και τη συμπεριφορά του ασθενή.

Η 57χρονη σήμερα Κέιτι Μπενγκχάουζερ που ζει στην Αμερική διεγνώσθη πριν από τρία χρόνια με οστεοπενία, έπειτα από ένα τσεκ απ ρουτίνας, όταν ο γιατρός την παρότρυνε να κάνει προληπτικά το τεστ. Μια γυναίκα πρότυπο για τον τρόπο ζωής της – αθλούνταν σε καθημερινή βάση – αδύνατη, λευκή, με μια ιδιαιτέρως απαιτητική καθημερινότητα. Αυτό ήταν το προφίλ της. Η αδερφή της παρουσίαζε δε, ήδη προβλήματα με τα οστά της. Όλα συνηγορούσαν υπέρ του να αποκτήσει κι αυτή το «κουτί» με τα χάπια στο φαρμακείο του σπιτιού της, αν και η μέτρηση οστικής πυκνότητας έδειξε απόκλιση με ελάχιστη ελάττωση από το φυσιολογικό. Αυτό συνέστησε ο γιατρός. Το χρειαζόταν, άραγε; Από εκείνη την ημέρα ανησυχεί καθημερινά, για το εάν θα σπάσει κάποιο οστό της. Ο θεράπων ιατρός είναι πάντα αυτός που οφείλει να προτείνει την κατάλληλη - σωστή θεραπεία, έπειτα από μια σειρά εξετάσεων. 

Η ίδια άκουγε για πρώτη φορά στη ζωή της τον όρο οστεοπενία. Στο γραφείο που εργάζεται στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, τέσσερις συνάδελφοί της, γυναίκες, κοντά στα 50, βρίσκονται στο ίδιο στάσιο της νόσου, όπως πληροφορήθηκε σε μεταγενέστερο χρόνο. Μέχρι και τις αρχές του 1990, ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα εκείνοι που γνώριζαν την οστεοπενία...  

Ο όρος «οστεοπενία» (αγγλ: osteopenia) είναι λέξη ελληνικής προελεύσεως που χρησιμοποιείται από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα για να περιγράψει μια κατάσταση οστικής πυκνότητας μεταξύ του φυσιολογικού και της οστεοπόρωσης. Από «κεκλεισμένων των θυρών» συσκέψεις, μέχρι και σήμερα, δεν έχει επικοινωνηθεί προς τα έξω μια απάντηση στο ερώτημα πότε ο ασθενής ξεκινά με ασφάλεια μια αγωγή - θεραπεία για την οστεοπενία προς όφελός του.  
osteopenia01

Τα σύνορα της χρήσης εναλλακτικών προληπτικών μέτρων - θεραπειών έπρεπε να διευρυνθούν. Και αυτό σήμερα, συμβαίνει. Η οστεοπόρωση, φέρ' ειπείν, «κρύβεται» σε πολλές άλλες ασθένειες. Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό διαβητικών έχουν αυξημένο ρίσκο ως προς το να σπάσουν ένα οστό;

Κλείσιμο
Χάρη σε εκατοντάδες νέες μελέτες αλλά και στις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, μπορεί να αλλάξει η ζωή χιλιάδων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο. Αξιοποιώντας κανείς, τη διαδικασία της Οστεογoνικής Φόρτισης, σύμφωνα με μελέτες, επηρεάζεται θετικά ολόκληρο το σώμα, με πολλαπλά οφέλη όπως:

-Αύξηση Οστικής Πυκνότητας
-Αύξηση Δύναμης
-Βελτίωση Στάσης Σώματος
-Βελτίωση Ισορροπίας
-Βελτίωση Αθλητικών Επιδόσεων
-Ανακούφιση/Εξάλειψη Πόνου στις Αρθρώσεις, στην Πλάτη και στη Μέση
-Βελτίωση Υγείας, Ενέργειας και Ευεξίας

Τα καλά νέα είναι ότι η τεχνολογία που επιτρέπει την φυσική ενδυνάμωση των οστών και των μυών του σώματος είναι πια διαθέσιμη και στην Ελλάδα, μέσω του συστήματος της Osteostrong. Με την χρήση τεσσάρων ρομποτικών μηχανημάτων δέκα μόνο λεπτά την εβδομάδα, βελτιώνεται η οστική πυκνότητα και η στάση σώματος, ενώ αναγεννάται όλο το μυοσκελετικό σύστημα. Οι πρώτοι χρήστες του συστήματος στη χώρα μας βλέπουν ήδη σε διάστημα μερικών μηνών αύξηση της οστικής τους πυκνότητας στις επαναληπτικές τους εξετάσεις (DEXA SCAN).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης