Κοιλιοκάκη: Η διατροφή της εγκύου που μειώνει κατά 34% τον κίνδυνο για το παιδί

Κοιλιοκάκη: Η διατροφή της εγκύου που μειώνει κατά 34% τον κίνδυνο για το παιδί

Όσο υψηλότερη είναι η πρόσληψη φυτικών ινών από τη γυναίκα στη διάρκεια της κύησης, τόσο μειώνεται ο κίνδυνος κοιλιοκάκης για το παιδί σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας

190607182850_egkyos_trofi-1280x720
Η υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης έχει σχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο κοιλιοκάκης στα παιδιά σύμφωνα με νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο 52ο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Παιδιατρικής, Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας και Διατροφής (ESPGHAN).

Η κοιλιοκάκη είναι μία χρόνια αυτοάνοση πάθηση του εντέρου, που εμφανίζεται σε άτομα με γενετική προδιάθεση μετά την κατανάλωση προϊόντων που περιέχουν γλουτένη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης