Γιατί δεν πρέπει να τρώμε ξαναμαγειρεμένο λάδι

Μια νέα μελέτη που έγινε σε πειραματόζωα έρχεται να αποφανθεί με σαφήνεια ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το ίδιο λάδι ξανά και ξανά για να μαγειρέψουμε, όπως κάνουμε πολλές φορές όταν θέλουμε να τηγανίσουμε πατάτες για παράδειγμα

Μια νέα μελέτη που έγινε σε πειραματόζωα έρχεται να αποφανθεί με σαφήνεια ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το ίδιο λάδι ξανά και ξανά για να μαγειρέψουμε, όπως κάνουμε πολλές φορές όταν θέλουμε να τηγανίσουμε πατάτες για παράδειγμα.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο Cancer Prevention Research, ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις παρατήρησε ότι τα ποντίκια που είχαν καταναλώσει χημικές ουσίες που εμπεριέχονται σε θερμικώς κακοποιημένο λάδι μαγειρέματος εμφάνισαν γενετικές αλλαγές που προάγουν την εξέλιξη του καρκίνου μαστού τελικού σταδίου.

Το θερμικώς κακοποιημένο λάδι μαγειρέματος είναι αυτό που έχει θερμανθεί σε υψηλές θερμοκρασίες κατ’ επανάληψη.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπορεί να αποτελέσει τοξικολογικό ερεθιστικό παράγοντα που προάγει τον πολλαπλασιασμό των ογκοκυττάρων, τις μεταστάσεις και αλλαγές στον μεταβολισμό των λιπιδίων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr