Γαλλία: Προφυλακτικά με... συνταγή γιατρού

Γαλλία: Προφυλακτικά με... συνταγή γιατρού

Tο μέτρο αφορά μόνο τα γαλλικής παραγωγής προφυλακτικά «Eden» και ανακοινώθηκε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS - Στόχος η πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων

cond
Προφυλακτικά θα μπορούν να συνταγογραφούν εφεξής οι γιατροί στη Γαλλία, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης Μακρόν να φρενάρει την εξάπλωση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», το μέτρο το οποίο αφορά μόνο τα γαλλικής παραγωγής προφυλακτικά «Eden», ανακοινώθηκε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου).

Τα προφυλακτικά «Eden», τα οποία παράγονται σε γαλλικά εργαστήρια και πωλούνται μόνο σε φαρμακεία, κοστίζουν 2,60 ευρώ, με την κάθε συσκευασία να περιέχει 12 τεμάχια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η χώρα του Μακρόν είναι από τις ελάχιστες χώρες στην Ευρώπη, στις οποίες προβλέπεται η συνταγογράφηση των προφυλακτικών.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης των Παρισίων, η οποία «στέλνει ένα ισχυρό σήμα ότι το προφυλακτικό δεν είναι σεξουαλικό παιχνίδι, αλλά ένα πραγματικό και απαραίτητο εργαλείο προστασίας».

Υπενθυμίζεται ότι, μελέτη του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο, έδειξε ότι οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, όπως τα χλαμύδια και η γονόρροια, τριπλασιάστηκαν μεταξύ των ετών 2012- 2016, στις ηλικίες 15 έως 24 ετών. Η αύξηση αυτή, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οφείλεται στο γεγονός ότι τα νεαρά ζευγάρια δεν κάνουν συστηματική χρήση των προφυλακτικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης