Τράπεζα στην Ουκρανία δίνει επιτόκιο 21% στις καταθέσεις όσων κάνουν 10.000 βήματα την ημέρα

Τράπεζα στην Ουκρανία δίνει επιτόκιο 21% στις καταθέσεις όσων κάνουν 10.000 βήματα την ημέρα

Οι υπεύθυνοι της τράπεζας Monobank υποστηρίζουν ότι με τρόπο αυτό θέλουν να κάνουν τους πελάτες τους όχι μόνο πιο πλούσιους αλλά και πιο υγιείς

urkain-snow1
Έναν διαφορετικό τρόπο για να προσελκύσει πελάτες βρήκε μια τράπεζα στην Ουκρανία η οποία ανακοίνωσε επιτόκια ύψους 21% στις καταθέσεις όσων πελατών της κάνουν καθημερινά 10.000 βήματα.

Οι υπεύθυνοι της τράπεζας Monobank υποστηρίζουν ότι με τρόπο αυτό θέλουν να κάνουν τους πελάτες τους όχι μόνο πιο πλούσιους αλλά και πιο υγιείς.

Το νέο τραπεζικό προϊόν χορηγείται στα πλαίσια της επιθετικής πολιτικής της συγκεκριμένης τράπεζας η οποία σε λιγότερο από ένα χρόνο έχει αποκτήσει περισσότερους από 500.000 πελάτες.

Το σχέδιο εφαρμόζεται ως εξής: οι πελάτες της Monobank εγκαθιστούν στο κινητό τους τηλέφωνο μια εφαρμογή που μετράει πόσα βήματα κάνουν με την τράπεζα να παρακολουθεί τα δεδομένα σε καθημερινή βάση. Όσοι πιάσουν το στόχο των 10.000 βημάτων τότε θα δει το επιτόκιο να αυξάνεται στο 21% ενώ αν για τρεις συνεχόμενες ημέρες δεν τα καταφέρει τότε το επιτόκιο θα μειωθεί στο 11%.

Η Ουκρανία έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας σε όλο τον κόσμο όσον αφορά τις καρδιακές παθήσεις με 395 θανάτους ανά 100.000 ανθρώπους ενώ η πρόβλεψη είναι ότι το 50% των Ουκρανών θα είναι υπέρβαροι μέχρι το 2030.

Ωστόσο το προϊόν επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν και επιτήδειοι οι οποίοι προσπάθησαν να «πειράξουν» τα δεδομένα εμφανιζόμενοι να περπατούν τα 10.000 βήματα σε χρόνο μη εφικτό με βάση τα ανθρώπινα δεδομένα. Όσοι εντοπίστηκαν τιμωρήθηκαν με τη χορήγηση του μικρότερου δυνατού επιτοκίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης