Πως θα ενισχύσετε την ψυχική υγεία του παιδιού σας;

paidi

Ενα πνευματικά υγιές παιδί, μπορεί να έχει μια καλή ποιότητα ζωής, να αναπτύξει φιλίες, να μάθει νέα πράγματα και να τα πάει καλά στο σχολείο

Η ψυχική υγεία αποτελεί σημαντικό μέρος της συνολικής υγείας μας και επηρεάζει το πώς σκεφτόμαστε και νιώθουμε για τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας. Η καλή ψυχική υγεία μας βοηθά να αναπτύξουμε καλές σχέσεις με τους άλλους, να πάρουμε σωστές αποφάσεις και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής.

Για παράδειγμα, ένα πνευματικά υγιές παιδί, μπορεί να έχει μια καλή ποιότητα ζωής, να αναπτύξει φιλίες, να μάθει νέα πράγματα και να τα πάει καλά στο σχολείο.
Από την άλλη, τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, δεν μπορούν να διαχειριστούν ορθά τα συναισθήματα τους και την σκέψη τους, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται " δυσλειτουργικά" σε αρκετούς τομείς της ζωής τους.
Αυτά τα προβλήματα πρέπει να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν από νωρίς.
Εάν δεν συμβεί αυτό, το παιδί μπορεί να αποκτήσει σοβαρότερα προβλήματα αργότερα.
Αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ακόμη και σοβαρά ψυχικά ή συναισθηματικά ζητήματα, διαφυγή σε διαφόρων ειδών καταχρήσεις ή και τάσεις αυτοκτονίας.


Ο δρόμος για την βελτίωση της ψυχικής ευημερίας

Η συμβολή των γονέων στην ανάπτυξη καλής ψυχικής υγείας του παιδιού, είναι μια από τις πιο σημαντικές δουλειές ενός γονέα.
Αυτό, βοηθά στο να τεθούν τα θεμέλια για την ευημερία του παιδιού σας, που μπορεί να συνεχιστεί μέχρι την ενηλικίωση.
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να στηρίξετε την ψυχική υγεία του παιδιού σας.

Χτίστε την εμπιστοσύνη και την αυτοεκτίμησή του παιδιού σας.

Τα παιδιά με υψηλή αυτοεκτίμηση είναι πιο ευτυχισμένα. Είναι λιγότερο πιθανό να επηρεαστούν από την πίεση των συνομίληκων τους και είναι σε θέση να λάβουν καλύτερες αποφάσεις, γι'αυτό:

Επιβραβεύστε τα.
● Αναγνωρίστε τις προσπάθειές τους, όχι μόνο αυτά που επιτυγχάνουν. Προσφέρετε τον έπαινο και την ενθάρρυνση απλόχερα.

● Δώστε τους ευθύνες.
Καθορίστε τις κατάλληλες για την ηλικία τους αρμοδιότητες γύρω από το σπίτι. Καταλαβαίνοντας την συνεισφορά τους στην οικογένεια θα αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

● Περάστε χρόνο μαζί τους. Τα παιδιά συνειδητοποιούν ότι είναι σημαντικά όταν οι άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο για αυτά.

Διαβάστε περισσότερα στο tvsmile.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xristoygenna-stin-oikonomikh-krisi

Διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος εμφράγματος είναι κατά 15% αυξημένος τα Χριστούγεννα, σε σχέση με δύο εβδομάδες πριν ή μετά, ενώ την παραμονή των Χριστουγέννων η αύξηση του κινδύνου φθάνει το 37%, περισσότερο από κάθε άλλη μέρα του χρόνου

seeit_arthro

Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, χαρακτήρισε την πολιτική που ακολουθεί η ελληνική πολιτεία για το άτμισμα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε σήμερα.

2