Καναδάς: Περίπου το 15% του πληθυσμού θα αγοράσει νόμιμα κάνναβη το 2018

kana1

Μέσα σε δύο 24ωρα από τη νομιμοποίηση της κάνναβης η χώρα ξέμεινε από το ναρκωτικό - Απογοητευμένοι οι πολίτες είχαν σχηματίσει ουρές έξω από καταστήματα πώλησης

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, ο Καναδάς ξέμεινε από κάνναβη μόλις δύο ημέρες μετά τη νομιμοποίηση του ναρκωτικού στη χώρα.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Independent», oι Καναδοί ήταν τόσο ενθουσιασμένοι με την απόφαση της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τη κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς που έσπευσαν μαζικά στα καταστήματα πώλησης. Αποτέλεσμα ήταν η ζήτηση να ξεπεράσει την προσφορά και η χώρα να αντιμετωπίσει έλλειψη.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που πωλούν μαριχουάνα αναγκάστηκαν να καλέσουν την αστυνομία βλέποντας τους πολίτες να έχουν σχηματίσει τεράστιες ουρές και να διαμαρτύρονται έντονα για την έλλειψη του ναρκωτικού.

Ο Μπιλ Μπλερ, πρώην αρχηγός αστυνομίας του Τορόντο, ο οποίος ηγείται του προγράμματος νομιμοποίησης της κάνναβης στη χώρα, δήλωσε στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα «CBS» ότι η χώρα δεν μπόρεσε να καλύψει τη ζήτηση.

«Γνωρίζαμε ότι ορισμένα ήδη μπορεί να εξαντληθούν και ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στον εφοδιασμό. Όμως υπάρχει υποδομή και είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά», επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι, την Τετάρτη ο Καναδάς έγινε η δεύτερη χώρα στον κόσμο -μετά την Ουρουγουάη- που ενέκρινε τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι πολίτες δικαιούνται να έχουν πάνω τους μέχρι και 30 γραμμάρια κάνναβης και κάθε νοικοκυριό μπορεί να καλλιεργεί έως τέσσερα δενδρύλλια.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, 5,4 εκατομμύρια Καναδοί θα αγοράσουν νόμιμα κάνναβη το 2018, περίπου το 15 % του πληθυσμού, ενώ η παραγωγή θα φθάσει 400 με 500 χιλιάδες κιλά ετησίως.

Η κάνναβη μπορεί να είναι νόμιμη στον Καναδά, αλλά η αγορά της μέσω του Διαδικτύου εξακολουθεί να μην είναι ασφαλής,προειδοποιούν οι αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diabetes

Επιστήμονες κατάφεραν να καλλιεργήσουν ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα και τα μετέτρεψαν σε β-κύτταρα παγκρέατος ώστε να
εκκρίνουν ινσουλίνη εις ανταπόκριση της διακύμανσης της γλυκόζης στο αίμα

EOPYY

Οι πάροχοι ειδικής αγωγής έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά των νέων συμβάσεων καθώς από 1η Φεβρουαρίου αλλάζει ο τρόπος
αποζημίωσης τους - Ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού πάντως διαμηνύει πως οι συμβάσεις θα ολοκληρωθούν

olde

Η νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί σε άλλες που αναδεικνύουν τη ζωτική σημασία της κινητικότητας στην τρίτη ηλικία, ενώ δείχνει ότι τα οφέλη είναι υπαρκτά ακόμη και για όσους ηλικιωμένους έχουν ήδη ενδείξεις άνοιας

diatrofi

Αυτά που οι άνθρωποι τρώνε και ο τρόπος που παράγουν την τροφή τους, πρέπει να αλλάξουν δραστικά στο μέλλον, αν οι άνθρωποι θέλουν να είναι πιο υγιείς, αλλά και η Γη να μην υποφέρει μαζί τους

5