Η σχολική τσάντα προκαλεί σκολίωση;

ts_09

Πως επιλέγουμε και φοράμε τη σχολική τσάντα

Αγαπημένο συζήτησης της εποχής αποτελεί η επιλογή της σωστής σχολικής τσάντας. Στον όρο «σωστή» περιλαμβάνονται τα χαρακτηριστικά όπως εργονομική, ανατομική, ελαφριά κι ευρύχωρη.

Επιπλέον είναι γνωστή και η αγωνία των γονέων για το ποιος είναι ο τρόπος που πρέπει να φοριέται (στον ένα ή στους δύο ώμους), να γεμίζεται ή και το πως να μεταφέρεται. Η αγωνία αυτή παραμένει γιατί η χρήση της τσάντας συσχετίζεται συχνά με την παρουσία της σκολίωσης κι άλλων παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης.

Τους πληροφορούμε ότι μπορούν να χαλαρώσουν! Σαφώς και υπάρχει ενδιαφέρον για το έξτρα βάρος που για χρόνια θα κουβαλήσουν τα παιδιά μας αλλά δεν είναι αυτό που θα προκαλέσει τη σκολίωση.

Ως σκολίωση ορίζεται, σύμφωνα με – τη Scoliosis Research Society (SRS) – το περισσότερο των 11 μοιρών κύρτωμα της σπονδυλικής στήλης με ταυτόχρονη στροφική παραμόρφωση της θέσης των σπονδύλων. Η σκολίωση συνήθως βρίσκεται στη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης ή ακόμα πολύ σπανιότερα αμιγώς στην οσφυϊκή.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ekpliktos

Νέα μέθοδος αντισύλληψης όπου οι συνθετικές ορμόνες που υπάρχουν σε ένα σκουλαρίκι περνούν στο αίμα μέσω του λοβού του αυτιού αποτρέποντας τη σύλληψη