Έρευνα: Το 1/3 των γυναικών που αυτοκτονούν παγκοσμίως είναι Ινδές

024_1972499

Δημοσιεύτηκε στην βρετανική επιθεώρηση «Lancet»  - Η απογοήτευση στο γάμο παίζει καταλυτικό ρόλο στις αυτοκτονίες- Σήμερα, το 20% των γυναικών στην Ινδία παντρεύονται προτού γίνουν 15 ετών

Πάνω από μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως που αυτοκτονούν είναι από την Ινδία . Για ποιο λόγο, όμως, στη μεγαλύτερη δημοκρατία του πλανήτη οι εκπρόσωποι του ωραίου φύλου γίνονται αυτόχειρες;

Το 37% των γυναικών παγκοσμίως που αυτοκτονούν είναι Ινδές, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» σχολιάζοντας τα αποτέλεσμα σχετικής έρευνας.

Για τον Καμάλα Μαριούς συνεργάτη ερευνητή στο γαλλικό Ινστιτούτο «Pondicherry», ο εκσυγχρονισμός της Ινδίας προκάλεσε αύξηση των αυτοκτονιών, ιδιαίτερα στις γυναικείες κάτω των 35 ετών.

Το 37% των γυναικών που αυτοκτονούν παγκοσμίως ζουν στην Ινδία, όπως προκύπτει από μελέτη που δημοσιεύθηκε στη βρετανικό επιστημονικό περιοδικό «The Lancet».

«Η αυτοκτονία των γυναικών είναι ένα σημαντικό θέμα δημόσιας υγείας από κοινωνικής,οικονομικής,πολιτικής και συναισθηματικής άποψης»,όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της μελέτης που βάζει στο μικροσκόπιο τη χώρα με πληθυσμό 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή το 17, 5% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η έρευνα υπογραμμίζει επίσης ότι και ο αριθμός των Ινδών που αυτοκτονούν είναι επίσης υψηλός - το 25% των ανδρών που γίνονται αυτόχειρες παγκοσμίως ζουν στην Ινδία.

«Με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου,υπάρχει μεγαλύτερη ανοχή στον κόσμο και, συνεπώς, η συνειδητοποίηση του τι δεν έχει κανείς σε σύγκριση με άλλους είναι ο βασικός παράγοντας που σε οδηγεί στο θάνατο ",υποστηρίζει ο Καμάλα Μαριούς και προσθέτει:

"Όπως επίσης και οι οικογενειακές υποθέσεις. Γνωρίζουμε ότι, οι περισσότερες αυτόχειρες είναι γυναίκες κάτω των 35 ετών, συνήθως παντρεμένες,από σχετικά χαμηλές μορφωτικές τάξεις του πληθυσμού. Κατοικούν σε σχετικά εύπορες περιοχές της χώρας,κυρίως στο Νότο, στην ύπαιθρο, όπως στην πόλη... Νομίζω ότι η απογοήτευση στο γάμο παίζει καταλυτικό ρόλο στις αυτοκτονίες. Σήμερα, το 20% των γυναικών στην Ινδία παντρεύονται προτού γίνουν 15 ετών. Αυτό δημιουργεί τρομερές καταστάσεις απομόνωσης.

Υπάρχει επίσης και το θέμα της προίκας. Ορισμένες νεαρές γυναίκες προτιμούν να αυτοκτονούν παρά να υποχρεώνουν τις οικογένειές τους να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη για να ικανοποιηθεί ο γαμπρός».

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Statistics

Η Ινδία έχει πληθυσμό 1,4 δις. Ο κόσμος έχει 7,6 δις. Οι αυτοκτονίες και στους άνδρες στην Ινδία είναι αυξημένες. Και στις δύο περιπτώσεις (άνδρες και γυναίκες) ο αριθμός των αυτοκτονιών είναι δηλ. παραπάνω από την αναμενόμενη αναλογία, αλλά το ποσοστό δεν είναι και κάτι το φοβερά εξωπραγματικό. Ίσως σχετίζεται με τη γρήγορη ανάπτυξη, την πίεση στη δουλειά, τις υπερβολικές προσδοκίες και τη ματαίωση των ονείρων και (όπως λέει και το άρθρο) με την υπερβολική σύγκριση με τον δίπλα.

Φανης

Ακόλουθουν τους συζύγους στο θάνατο. Ειναι η απαγορευμένη πρακτική που λέγεται Sati.

Xxx

Σε αυτή τη χώρα που ζουν όπου οι βιασμοί είναι καθημερινό φαινόμενο με ότι συνεπάγεται , είναι φυσικό να φθάνουν στην αυτοχειρία. Οι Ινδοί άντρες επι το πλείστον είναι ζώα και αυτή η φάρα πρέπει να εξαλειφθεί

Candyman

Άρθρο που ασχολείται με τις αυτοκτονίες ΓΥΝΑΙΚΩΝ αποκλειστικά. Πρώτον επί του συνόλου, οι άντρες αυτοκτονούν πιο συχνά απο τις γυναίκες. Και κατα δεύτερον το ρεπορτάζ ειναι σεξιστικό και απαράδεκτο. Παρουσιάζει τις γυναίκες ως πιο ευπαθή ομάδα του πληθυσμού σε σχέση με τους άντρες, πράγμα ρατσιστικά σεξιστικό και γελοίο. Το γεγονός ότι το άρθρο προσπαθεί με άθλια προπαγάνδα να δημιουργήσει εντυπώσεις γενικότερα, το αφήνω ασχολίαστο.

Sati or suttee !

Στην πραγματικότητα κάνουν σατί (που επισήμως έχει απαγορευθεί)!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

thelei-na-kanei-tatouz_b-sl

Σε έρευνα που έγινε σε γυναίκες από 18 έως 51 ετών, μόνο το 10 % των ερωτηθέντων γνώριζε πως η ορμόνη LH είναι χρήσιμη στη διάγνωση της περιόδου της ωορρηξίας, ενώ το 38,7 % δήλωσε ότι βασίζονται στις αλλαγές στο σώμα τους για να γνωρίζουν τη στιγμή της μέγιστης γονιμότητας.

KILO

Πώς θα αναθεωρηθεί ξανά το Διεθνές Σύστημα Μονάδων (SI)  αυτή την εβδομάδα στις Βερσαλλίες της Γαλλίας -  Η αναμενόμενη αναθεώρηση έχει ως στόχο να κάνει τις μονάδες μέτρησης πιο σταθερές και αξιόπιστες σε βάθος χρόνου

1