Έρευνα: Οι σημερινοί νέοι καπνίζουν και πίνουν λιγότερο αλλά είναι «κολλημένοι» στον υπολογιστή

youn_09

Η «Γενιά της Λογικής» ακολουθεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής τουλάχιστον σε ότι αφορά το ποτό και το κάπνισμα... αλλά είναι αντικοινωνική

Η σημερινή γενιά καπνίζει και πίνει λιγότερο, είναι πιο κλειστή κι επικοινωνεί μέσω του διαδικτύου.

Έκθεση της βρετανικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας αποκαλύπτει τις συνήθειες των σημερινών 18χρονων.

Η νέα γενιά ακολουθεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής τουλάχιστον σε ότι αφορά το ποτό και το κάπνισμα και είναι αντικοινωνική..

Η «γενιά της λογικής», όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Μail», περνάει πολύ χρόνο μπροστά από τον υπολογιστή, μιλάει ώρες στο τηλέφωνο σε βάρος της διαπροσωπικής επικοινωνίας. Επιπλέον, έχει περιορίσει το κάπνισμα αλλά και το ποτό.

«Το 2007, στη Βρετανία απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους», σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα προσθέτοντας πως πιθανόν για το λόγο αυτό το κάπνισμα έπαψε να είναι μόδα τουλάχιστον για τη νέα γενιά.

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, τα σημερινά 18χρονα πίνουν και καπνίζουν λιγότερο από τους γονείς τους όταν ήταν στην ηλικία τους.

Η νέα γενιά είναι «κολλημένη» στην οθόνη του υπολογιστή: είτε είναι στο Facebook είτε σερφάρει σε άλλα social media. Μπορεί επίσης να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή.

«Στη δεκαετία του '80,τα 18χρονα κατανάλωναν αλκοόλ,κάπνιζαν και πήγαιναν με τους φίλους τους σε μπαράκια. Αντιθέτως, η «γενιά του σήμερα» είναι κλεισμένη στο καβούκι της.Τον περισσότερο χρόνο είναι μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή,καπνίζει και πίνει λιγότερο«, επισημαίνουν οι συντάκτες της μελέτης.

Τα στατιστικά στοιχεία αντανακλούν τη σημερινή πραγματικότητα.

Το 2005, περίπου το 66% των Βρετανών, ηλικίας 18-24 ετών,υποστήριζαν ότι κατανάλωναν αλκοόλ. Το 2017, το ποσοστό αυτό ολίσθησε στο 54%.

Το κάπνισμα επίσης έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Το 2000, περίπου το ένα τρίτο των Βρετανών (34%),ηλικίας 18 έως 24 ετών,δήλωναν καπνιστές. Σε διάστημα επτά ετών, το ποσοστό μειώθηκε στο 23%.

Εκτός από το ποτό και το κάπνισμα,τα 18χρονα έκοψαν και...χρόνο από τους φίλους τους.

Το 2000, τα 18χρονα αφιέρωναν,κατά μέσο όρο περίπου μιάμιση ώρα (88 λεπτά )στους φίλους τους.Το 2015,ο χρόνος αυτός δεν ξεπερνούσε τα 61 λεπτά.

Επιπλέον, το 2000 αφιέρωναν την ημέρα,κατά μέσο όρο,12 λεπτά στον υπολογιστή, ενώ το 2015 τουλάχιστον 29 λεπτά. Πριν από 18 χρόνια, τα 18χρονα αφιέρωναν μόνο 11 λεπτά την ημέρα σε παιχνίδια στον υπολογιστή, ενώ το 2015 περίπου 42 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Spy

Είναι πού δέν έχουν.. χρόνο. Ας είχαν ένα.. τρίτο χέρι καί θα σούλεγα εγώ.

αλικη

χειρότερο ναρκωντικό είναι αυτό

Πόπη

Αλίκη πίσω στο Δημοτικό!

είπε η τεχνολογικά αγράμματη Αλίκη

καπνίζοντας το 15ο τσιγάρο σήμερα

Νάγια Οικονόμου

Σίγουρα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190711095719_diatrofi_paidi-1280x720

Ασυνήθιστες διατροφικές συμπεριφορές που παρουσιάζονται από τη συμπλήρωση του πρώτου έτους του παιδιού θα μπορούσαν να δώσουν ένα μήνυμα σε γιατρούς και γονείς ότι το παιδί ενδέχεται να έχει αυτισμό

zeugari

Η σεξουαλική λειτουργία των γυναικών διαφέρει πολύ από εκείνη των ανδρών, γι' αυτό και οι άνδρες που αγνοούν τα μυστικά της γυναικείας διέγερσης αποτυγχάνουν να ικανοποιήσουν την σύντροφό τους

athlitis

Ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος ενός αθλητή ή ενός ποδοσφαιριστή στο γήπεδο δημιουργεί συχνά απορία και φόβο. Ποια εξήγηση δίνεται από την ιατρική κοινότητα;