Ανησυχώ για τον κίνδυνο αποβολής…

Ανησυχώ για τον κίνδυνο αποβολής…

Οι περισσότερες αποβολές συμβαίνουν για λόγους που δεν μπορείτε να ελέγξει η ίδια η γυναίκα

pregnant-woman
Από τη στιγμή που εμφανίζεται θετικό το test κύησης είναι αναπόφευκτο μια γυναίκα, και ιδίως αυτή που επιδιώκει διακαώς μια εγκυμοσύνη, να ανησυχεί για τον κίνδυνο μιας αποβολής.

Η ακριβής αιτία σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να εντοπισθεί και αυτό δημιουργεί αισθήματα ενοχής και ανεπάρκειας. Είναι όμως γεγονός, ότι οι περισσότερες αποβολές συμβαίνουν για λόγους που δεν μπορείτε να ελέγξετε εσείς οι ίδιες και για του λόγου το αληθές, σας παρουσιάζουμε τις κυριότερες αιτίες αποβολών…

Χρωμοσωμικές ανωμαλίες

Το πρόβλημα στα χρωμοσώματα του εμβρύου αποτελεί τη συνηθέστερη αιτία αποβολών και ευθύνεται για ίσως και παραπάνω από το 50% των αποβολών πρώτου τριμήνου (έως τις πρώτες 13 εβδομάδες κύησης). Παρότι υπάρχουν χρωμοσωμικές ανωμαλίες που επιτρέπουν την ανάπτυξη ενός εμβρύου (όπως το σύνδρομο Down), υπάρχουν πολλές άλλες διαταραχές που είναι ασύμβατες με τη ζωή, κυρίως μεταθέσεις χρωμοσωμάτων και ανευπλοειδισμοί.

Για να το πούμε πιο απλά, αν ο αριθμός των χρωμοσωμάτων του εμβρύου είναι “λάθος”, σχεδόν κανένα μωρό δεν μπορεί να μεγαλώσει κανονικά. Η πιθανότητα αποβολής λόγω χρωμοσωμικού προβλήματος αυξάνεται με την ηλικία της μητέρας, κυρίως μετά τα 35 της έτη, αλλά πολύ περισσότερο μετά τα 40.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης