Είναι καλύτερη η πιπίλα ή το πιπίλισμα του δακτύλου;

baby-pacifier

Τα πρώτα 2 χρόνια της ζωής του, το παιδί «χρειάζεται» το θηλασμό του δακτύλου για να νοιώθει καλύτερα

Αρκετοί γονείς αρχίζουν να ανησυχούν πολύ νωρίς βλέποντας ότι το μωρό τους πιπιλάει το δάκτυλο του και προσπαθούν να το σταματήσουν από πολύ μικρή ηλικία. Τα πρώτα 2 χρόνια της ζωής του, το παιδί «χρειάζεται» το θηλασμό του δακτύλου για να νοιώθει καλύτερα.

Μια πρόωρη και επίμονη προσπάθεια να σταματήσει την συνήθεια μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς το παιδί θα νοιώθει περισσότερο πιεσμένο και αγχωμένο και θα χρειάζεται πιο έντονα το πιπίλισμα του δακτύλου για να νοιώσει ανακούφιση.

Η προσπάθεια διακοπής του πιπιλίσματος του αντίχειρα θα πρέπει να ξεκινήσει σταδιακά μεταξύ 2 και 4 ετών, αλλά οπωσδήποτε πριν το παιδί γίνει 5 ετών ώστε να το έχει σταματήσει πριν αρχίσουν να βγαίνουν τα πρώτα μόνιμα δόντια του.

Πώς μπορούν οι γονείς προληπτικά να βοηθήσουν το παιδί να κόψει τη συνήθεια;


Οι γονείς πρέπει να φροντίζουν να κρατούν τα χέρια του παιδιού απασχολημένα σε ένα παιχνίδι ή κάποια άλλη δραστηριότητα. Κατά τη διάρκεια του ύπνου να απομακρύνουν ήσυχα το χέρι του παιδιού από το στόμα. Επίσης πρέπει να αποφεύγονται καταστάσεις πίεσης ή φόβου που μπορεί να δημιουργήσουν ψυχολογικά προβλήματα στο παιδί.

Χρειάζεται να αφιερώνουμε περισσότερη φροντίδα, χρόνο και προσοχή προς το παιδί ώστε να νοιώθει ασφάλεια. Είναι προτιμότερο να αφήσουμε παιδί να χρησιμοποιεί πιπίλα. Η έλλειψη της οδηγεί το παιδί να την υποκαταστήσει με το πιπίλισμα του αντίχειρα.

Διάβασε περισσσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

happiness

Πότε είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι και τι πρέπει να περιλαμβάνει απαραιτήτως η εξίσωση της ευτυχίας για να μη σβήσει το χαμόγελο από το πρόσωπό μας

ekpliktos

Νέα μέθοδος αντισύλληψης όπου οι συνθετικές ορμόνες που υπάρχουν σε ένα σκουλαρίκι περνούν στο αίμα μέσω του λοβού του αυτιού αποτρέποντας τη σύλληψη