Γιατί φοβάμαι συνέχεια ότι θα αρρωστήσω;

Γιατί φοβάμαι συνέχεια ότι θα αρρωστήσω;

Το άτομο βασανίζεται έντονα από ανησυχία μήπως υποφέρει από κάποια πάθηση παρά τις ιατρικές διαβεβαιώσεις για το αντίθετο και τον εκτεταμένο κύκλο ιατρικών εξετάσεων στον οποίον υποβάλλεται αναίτια

Η «διαταραχή άγχους ασθένειας» ανήκει στις διαταραχές σωματικών συμπτωμάτων σύμφωνα με το Διαγνωστικό Εγχειρίδιο DSM-V και χαρακτηρίζεται από τη μεγιστοποίηση συνηθισμένων σωματικών ενοχλημάτων και την δημιουργία φόβου ότι το άτομο πάσχει από κάποια ασθένεια.

Το άτομο βασανίζεται έντονα από ανησυχία μήπως υποφέρει από κάποια πάθηση παρά τις ιατρικές διαβεβαιώσεις για το αντίθετο και τον εκτεταμένο κύκλο ιατρικών εξετάσεων στον οποίον υποβάλλεται αναίτια.

Προσωρινά μπορεί να καθησυχαστεί από τις ιατρικές γνώμες ωστόσο μόλις εμφανιστεί κάποιο σωματικό σύμπτωμα άνευ σημασίας ξεκινά νέος κύκλος άγχους, εξετάσεων και ιατρικών επισκέψεων.

Για παράδειγμα:

Ένα σφίξιμο στο στήθος ή ταχυκαρδία μπορεί να αποτελεί ένδειξη καρδιακού επεισοδίου ενώ - οι κεφαλαλγίες μπορεί να εκληφθούν ως σύμπτωμα - καρκίνου στον εγκέφαλο από το άτομο που υποφέρει από «υποχονδρίαση».

Στη «διαταραχή άγχους ασθένειας» η σκέψη, ότι: το άτομο έχει κάποια σοβαρή πάθηση ξεκινά κάποιες φορές από την ερμηνεία σωματικών συμπτωμάτων ως ενδείξεις της πάθησης.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

NYC-street_009

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής σε πόλεις όπως το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη φέρεται ότι κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο «πλήρεις», ενώ τα «γεμάτα» ωράρια θεωρούνται ως μία «γερή ανταμοιβή», σύμφωνα με την έρευνα