Τέλος στα open space γραφεία, έρχονται τα coffice: Τα φορητά γραφεία σε καφετέριες!

Τέλος στα open space γραφεία, έρχονται τα coffice: Τα φορητά γραφεία σε καφετέριες!

Τα μεγάλα, ανοιχτά γραφεία αναμένεται να καταργηθούν, καθώς δεν προωθούν το ομαδικό κλίμα, όπως προορίζονταν, αλλά αποσπούν τη συγκέντρωση των εργαζομένων

Το μέλλον των εργασιακών χώρων φαίνεται πως είναι αρκετά πιο διαφορετικό από τη σημερινή εικόνα, καθώς τα μεγάλα, ανοιχτά γραφεία των εταιρειών αναμένεται να αντικατασταθούν από τα λεγόμενα «coffice», τα οποία θα είναι φορητά γραφεία σε καφετέριες.

Τα ανοιχτά γραφεία, είχαν ως στόχο την προώθηση του ομαδικού κλίματος και της συνεργασίας ανάμεσα στους εργαζομένους, αλλά σύμφωνα με την την Dr Nicole Millard, ειδική στην στατιστική, την ανάλυση και την αναδυόμενη τεχνολογία, το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Οι εργαζόμενοι, που μοιράζονται το γραφείο τους με τους συνεργάτες τους, εμφανίζουν έλλειψη συγκέντρωσης, καθώς διακόπτεται με μεγάλη ευκολία η σκέψη τους.Αντίθετα, τα συλλογικά γραφεία αναμένεται στο μέλλον να αντικατασταθούν με τα λεγόμενα «coffice», δηλαδή φορητά γραφεία σε καφετέριες, όπου ολιγομελείς ομάδες θα συνεργάζονται.

Όπως υποστηρίζει η Millard: «Το πρόβλημα με τα ανοιχτά γραφεία είναι πως υπάρχουν για να τους βολεύουν όλους, αλλά στην πραγματικότητα δεν βολεύουν κανέναν. Αποσπάται η προσοχή μας κάθε τρία λεπτά. Μας παίρνει περίπου οκτώ με είκοσι λεπτά να επιστρέψουμε στην ροή της σκέψης μας. Επίσης τα e-mails. Λαμβάνουμε πάρα πολλά. Συσκέψεις, συνάδελφοι. Όλα αυτά μας αποσπούν την προσοχή». Η ίδια συμπληρώνει πως: «Έτσι, θα γίνουμε εργαζόμενοι “του σακιδίου”. Η τεχνολογία μας έχει συρρικνωθεί τόσο πολύ που μπορούμε στην κυριολεξία να μεταφέρουμε το γραφείο μας σε ένα σακίδιο. Δεν είμαστε δεσμευμένοι, δεν χρειάζεται να έχουμε πλέον γραφείο».Ωστόσο, η Dr Millard τόνισε πως τα γραφεία είναι σημαντικά για την κοινωνικοποίηση μας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας: «Αλλά η αλήθεια είναι ότι τρελαίνομαι λιγάκι, όταν είμαι στο σπίτι, οπότε νομίζω πως θα αρχίσουμε να αποδεχόμαστε το “coffice”. Χρειαζόμαστε καλό καφέ, σύνδεση με άλλα άτομα, κέικ, ασύρματο ίντερνετ. Χρειάζομαι παρέα. Το “coffice” μπορεί να είναι σε κάποια καφετέρια ή σε ξενοδοχείο».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

MARON

Άντε να συγκεντρωθώ τώρα με εκεινο τα ξανθό μωράκι που όλο και χασκογελάει και ρίχνει κρυφές ματιές, άσε, καλύτερα σε γραφείο μονος μου, η δουλειά δουλειά και τα αλλα αλλου (μη παρεξηγηθούμε κιόλας)

NORAM

Ξυπνα!

None

Σε open space δουλεύω και υποφέρω. Πριν ήμουν σε ένα δωματιάκι 4 ανθρώπων όπως όλος ο όροφος και συγκεντρωνόνουν μια χαρά, τώρα που μετακομίσαμε ακούω τον άλλο που κλάνει 15 θέσεις μακριά. Πιο ηλίθια ιδέα δεν έχει υπάρξει για περιβάλλον εργασίας, γαμώ τα νιουεϊτζιλίκια της κακιάς ώρας.

@None

Έτσι ακριβώς! Τα open space είναι απλώς εργοστάσια κρέατος... Δεν είναι για πνευματική εργασία!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190711095719_diatrofi_paidi-1280x720

Ασυνήθιστες διατροφικές συμπεριφορές που παρουσιάζονται από τη συμπλήρωση του πρώτου έτους του παιδιού θα μπορούσαν να δώσουν ένα μήνυμα σε γιατρούς και γονείς ότι το παιδί ενδέχεται να έχει αυτισμό

zeugari

Η σεξουαλική λειτουργία των γυναικών διαφέρει πολύ από εκείνη των ανδρών, γι' αυτό και οι άνδρες που αγνοούν τα μυστικά της γυναικείας διέγερσης αποτυγχάνουν να ικανοποιήσουν την σύντροφό τους