Τελικά το «κάπνισμα» βελτιώνει… τη διάθεση;

Τελικά το «κάπνισμα» βελτιώνει… τη διάθεση;

Πολλοί καπνιστές θεωρούν ότι το κάπνισμα προσφέρει οφέλη στην ψυχική τους υγεία -Διαβάστε τι λένε Βρετανοί ερευνητές που ανέλυσαν τα αποτελέσματα από 26 έρευνες

Η διακοπή του καπνίσματος σχετίζεται με το μειωμένο άγχος και την κατάθλιψη και έχει μια παρόμοια επίδραση όπως τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα για τις διαταραχές διάθεσης, υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMJ δείχνει ότι με την διακοπή του τσιγάρου η βελτίωση στη διάθεση, τα επίπεδα του άγχους και η ποιότητα της ζωής είναι το ίδιο σημαντική στο γενικό πληθυσμό, όσο και σε όσους βιώνουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Οι ερευνητές, από τα Πανεπιστήμια του Birmingham, του Oxford και το Πανεπιστήμιο Kings College του Λονδίνου, εξέτασαν το σύνηθες επιχείρημα των καπνιστών ότι «ο καπνός βελτιώνει τη διάθεση».

«Παρόλο που οι περισσότεροι καπνιστές αναφέρουν επιθυμία να διακόψουν το κάπνισμα, πολύ δεν το κάνουν καθώς θεωρούν ότι το κάπνισμα προσφέρει οφέλη στην ψυχική τους υγεία», λένε οι ερευνητές.

Περισσότερα στο www.kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Κώστας Κητής

... λογικό είναι, κι εγώ έτσι νομίζω ή θα νόμιζα τέλος πάντων. Φαίνεται όμως ότι δεν μπορούν να υπερβούν αυτό το επιχείρημα για να δυσφημίσουν με την ίδια εγκυρότητα την συνήθεια για τις θετικές της όμως πλευρές μία από τις οποίες είναι αυτή ακριβώς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stress_stress

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους τα άτομα εκείνα που χρησιμοποιούν το κεφάλι για να ελέγχουν τις καταστάσεις και να νιώθουν ασφαλή και όχι την καρδιά, παθαίνουν πολύ συχνά πονοκεφάλους

xeiroyrgiki

Οι ερευνητές δημιούργησαν με τη βοήθεια γενετικής τροποποίησης ένα νέο είδος «τούρμπο» ανοσοποιητικού κυττάρου, το CAR19-iNKT, το οποίο θα μπορούσε μελλοντικά να παραχθεί μαζικά και να χρησιμοποιηθεί σε καρκινοπαθείς

1