Τελικά το «κάπνισμα» βελτιώνει… τη διάθεση;

Τελικά το «κάπνισμα» βελτιώνει… τη διάθεση;

Πολλοί καπνιστές θεωρούν ότι το κάπνισμα προσφέρει οφέλη στην ψυχική τους υγεία -Διαβάστε τι λένε Βρετανοί ερευνητές που ανέλυσαν τα αποτελέσματα από 26 έρευνες

Η διακοπή του καπνίσματος σχετίζεται με το μειωμένο άγχος και την κατάθλιψη και έχει μια παρόμοια επίδραση όπως τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα για τις διαταραχές διάθεσης, υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMJ δείχνει ότι με την διακοπή του τσιγάρου η βελτίωση στη διάθεση, τα επίπεδα του άγχους και η ποιότητα της ζωής είναι το ίδιο σημαντική στο γενικό πληθυσμό, όσο και σε όσους βιώνουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Οι ερευνητές, από τα Πανεπιστήμια του Birmingham, του Oxford και το Πανεπιστήμιο Kings College του Λονδίνου, εξέτασαν το σύνηθες επιχείρημα των καπνιστών ότι «ο καπνός βελτιώνει τη διάθεση».

«Παρόλο που οι περισσότεροι καπνιστές αναφέρουν επιθυμία να διακόψουν το κάπνισμα, πολύ δεν το κάνουν καθώς θεωρούν ότι το κάπνισμα προσφέρει οφέλη στην ψυχική τους υγεία», λένε οι ερευνητές.

Περισσότερα στο www.kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Κώστας Κητής

... λογικό είναι, κι εγώ έτσι νομίζω ή θα νόμιζα τέλος πάντων. Φαίνεται όμως ότι δεν μπορούν να υπερβούν αυτό το επιχείρημα για να δυσφημίσουν με την ίδια εγκυρότητα την συνήθεια για τις θετικές της όμως πλευρές μία από τις οποίες είναι αυτή ακριβώς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190711095719_diatrofi_paidi-1280x720

Ασυνήθιστες διατροφικές συμπεριφορές που παρουσιάζονται από τη συμπλήρωση του πρώτου έτους του παιδιού θα μπορούσαν να δώσουν ένα μήνυμα σε γιατρούς και γονείς ότι το παιδί ενδέχεται να έχει αυτισμό

190605172309_clock

Σύμφωνα με βρετανική μελέτη, όσοι γυμνάζονται 150 λεπτά την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία ενώ χάρη στην άθληση μπορεί να προληφθεί το 46% των θανάτων που σχετίζονται με την σωματική αδράνεια