Η διατροφή, οι νευροδιαβιβαστές και η ψυχική υγεία

Η διατροφή, οι νευροδιαβιβαστές και η ψυχική υγεία

Η τροφή αποτελεί το προσωπικό ελιξήριο ζωής, μακροβιότητας και νεότητας 

Η διατροφή, οι νευροδιαβιβαστές και η ψυχική υγεία
Η τροφή, επίσης αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για να διατηρούμαστε στη ζωή, για να είμαστε υγιείς και επίσης για να αισθανόμαστε καλά. Αυτό οφείλεται στο ότι η τροφή αποτελείται από μια πληθώρα χημικών ουσιών που προσφέρουν στον οργανισμό μας όχι μόνο ενέργεια, αλλά μας προσφέρουν γευστική απόλαυση.  Εκτός από την χημική τους σύσταση, οι τροφές έχουν "οργανοληπτικά" χαρακτηριστικά, όπως είναι η υφή (τροφή μαλακή, τραγανή, ελαστική, ζουμερή, στεγνή κ.τ.λ.), η γεύση, η οσμή και άλλα, τα οποία συντελούν στην τελική αίσθηση & εμπειρία που εισπράττει & αποκομίζει ο άνθρωπος από την τροφή του.

Οι τροφές λοιπόν κινητοποιούν και άλλους μηχανισμούς του εγκεφάλου, που συσχετίζονται συνδέονται με την συναισθηματική μας κατάσταση, ισορροπία & λειτουργία.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, η διάθεση του ανθρώπου καθώς και η συμπεριφορά του "προγραμματίζονται" από κάποιες ουσίες που εκλύονται από τον εγκέφαλο και συμμετέχουν στην εύρυθμη & ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Οι ουσίες αυτές ονομάζονται "νευροδιαβιβαστές", γιατί δρουν σαν... αγγελιοφόροι που επιτρέπουν την καλύτερη μετάδοση & διάδοση ηλεκτρικών ώσεων, δηλαδή των μηνυμάτων του εγκεφάλου, από νεύρο σε νεύρο και άρα πραγματοποιείται η καλύτερη κυκλοφορία τους.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης