Η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή και οι τρόποι αντιμετώπισής της

Η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή και οι τρόποι αντιμετώπισής της

Η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή χαρακτηρίζεται από επίμονη, υπερβολική και μη ρεαλιστική ανησυχία για καθημερινά πράγματα

Τα άτομα με τη διαταραχή αυτή βιώνουν υπερβολική ανησυχία και ένταση, συχνά περιμένουν το χειρότερο, ακόμα και όταν δεν υπάρχει προφανής λόγος ανησυχίας. Αναμένουν την καταστροφή και ανησυχούν υπερβολικά για τα χρήματα, την υγεία, την οικογένεια, την εργασία ή άλλα ζητήματα.

Όλοι μας αισθανόμαστε κάποιες φορές κουρασμένοι, λυπημένοι, ανήσυχοι όταν συμβαίνουν δυσάρεστα πράγματα στη ζωή μας που δημιουργούν εντός μας έντονη συναισθηματική φόρτιση & αγωνία. Αυτό είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Όταν, όμως, κάποιος  κατακλύζεται επί καθημερινής βάσεως από αισθήματα ανησυχίας για την έκβαση καταστάσεων ή για πράγματα που έχει δρομολογήσει ή προγραμματίσει χωρίς να μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του αυτά, τότε μιλάμε για «Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή (Γ.Α.Δ.)» .

Η «Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή»  χαρακτηρίζεται από μια γενικευμένη διαταραχή στον τρόπο αντίληψης & των διαφόρων απειλών και κινδύνων που αφορούν κυρίως στην υγεία και ασφάλεια τόσο του ίδιου του ατόμου προσωπικά όσο και των προσώπων του άμεσού του περιβάλλοντος. 

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης