Ποια χώρα είναι... πρωταθλήτρια στους γάμους χωρίς σεξ;

Ποια χώρα είναι... πρωταθλήτρια στους γάμους χωρίς σεξ;

Σύμφωνα με έρευνα, σχεδόν τα μισά παντρεμένα ζευγάρια έχουν πάνω από μήνα να ακουμπήσουν ο ένας τον άλλο

Ποια χώρα είναι... πρωταθλήτρια στους γάμους χωρίς σεξ;
Ενώ τα ζευγάρια ανά την υφήλιο ετοιμάζονται να γιορτάσουν τον ερωτά τους ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Ιαπωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ακόμη έρευνα που δείχνει ότι οι πολίτες της έχουν χάσει την «σπίθα» τους στην κρεβατοκάμαρα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης, σχεδόν τα μισά παντρεμένα ζευγάρια στην Ιαπωνία έχουν να κάνουν σεξ πάνω από μήνα, και μάλιστα δεν περιμένουν να αλλάξει σύντομα αυτή η κατάσταση και να... λιώσουν οι πάγοι στην κρεβατοκάμαρα.

Στην έρευνα που εκπονήθηκε για λογαριασμό του κρατικού φορέα οικογενειακού προγραμματισμού συμμετείχαν συνολικά 3000 άνθρωποι, ηλικίας από 16 έως 49 ετών, μεταξύ των οποίων 655 παντρεμένοι άνδρες και γυναίκες.

Κλείσιμο
Το 47,2% των παντρεμένων ερωτηθέντων (αριθμός ρεκόρ για τα παγκόσμια δεδομένα) παραδέχτηκαν ότι η ερωτική τους ζωή έχει παγώσει και περιορίζεται σε μόλις λίγες επαφές τον χρόνο, ποσοστό που παρουσιάζει αύξηση σχεδόν 3 μονάδων από αντίστοιχη έρευνα του 2014. Η μείωση της ερωτικής επιθυμίας ανάμεσα στους παντρεμένους Ιάπωνες είναι ακόμα πιο δραματική, αν τη συγκρίνει κανείς με το ποσοστό των γάμων χωρίς σεξ που είχε καταγραφεί το 2004, το οποίο ήταν μόλις 31,9%.

Ορισμένοι ειδικοί ωστόσο διαφωνούν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αντανακλούν μια πτώση της λίμπιντο μόνο στη συγκεκριμένη χώρα, τονίζοντας ότι τα ίδια συμπτώματα εμφανίζονται και σε άλλα βιομηχανοποιημένα κράτη, όπου ο χρόνος για οικειότητα είναι πολυτέλεια.

Ακόμη ένα ανησυχητικό εύρημα της εν λόγω έρευνας είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών (22%) όχι μόνο δεν απολαμβάνει το σεξ, αλλά το θεωρεί κυριολεκτικά «αγγαρεία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης