Πέντε «έξυπνα» tips για ευτυχισμένο 2015

Πέντε «έξυπνα» tips για ευτυχισμένο 2015

Επικεντρωθείτε στο σχέδιο που θέλετε να πραγματοποιήσετε - Βάλτε λεφτά στην άκρη - Κοιμηθείτε περισσότερο - Προσέξτε την διατροφή σας - Χρησιμοποιείστε ένα θετικό λεξιλόγιο 



 

Πέντε «έξυπνα» tips για ευτυχισμένο 2015
Για ένα αισιόδοξο 2015, με πολλές επιτυχίες, οι ειδικοί παραθέτουν πέντε «έξυπνες» συμβουλές, απλές κι εύκολες, αρκεί κανείς να θέλει να τις ακολουθήσει. 

Επιστήμονες και ψυχολόγοι μελέτησαν πρόσφατες έρευνες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, για να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να έχουμε πολλές πιθανότητες να επιτύχουμε τους στόχους μας, αρκεί να ακολουθήσουμε τα εξής βήματα: 

Κλείσιμο
1.Επικεντρωθείτε στο σχέδιο που θέλετε να πραγματοποιήσετε. Δεν θα πρέπει να έχετε εναλλακτική, δηλαδή κάποιο «Plan B», διότι όταν έχετε μία επιλογή, δεν παθιάζεστε με τον πρωταρχικό στόχο σας.

2. Βάλτε λεφτά στην άκρη, προκειμένου όταν τα χρειαστείτε, να έχετε ένα «κομπόδεμα» έτσι ώστε να μην τρέχετε δεξιά κι αριστερά για να τα βρείτε. 
 
3. Χρησιμοποιείστε ένα θετικό λεξιλόγιο βάλτε, δηλαδή, θετικό πρόσημο στη ζωή σας, στην καθημερινότητά σας. Δείχνοντας ότι έχετε καλές διαθέσεις στους γύρω σας, αυξάνετε κατά πολύ τις πιθανότητες να επιτύχετε αυτό που θέλετε. 

 4. Κοιμηθείτε περισσότερο. Αφεθείτε με τις ώρες στα χέρια του Μορφέα για να είστε ήρεμοι και να μπορείτε να λάβετε σημαντικές αποφάσεις με ψυχραιμία. Εξάλλου, πολλές λύσεις στα προβλήματά σας μπορείτε να εμφανιστούν στα... όνειρά σας. 

5. Προσέξτε την διατροφή σας, για παράδειγμα, φάτε λιγότερη ζάχαρη και καταναλώστε λιγότερη ποσότητα αλκοόλ. Με τον τρόπο αυτό, ξοδεύετε λιγότερα χρήματα κάνοντας οικονομία αλλά και θωρακίζοντας τον οργανισμό σας από ασθένειες που σχετίζονται με την κακή διατροφή.  

Για τις επόμενες ημέρες της νέας χρονιάς, επιστήμονες και ψυχολόγοι θεωρούν πως όσοι ακολουθήσουν αυτά τα πέντε έξυπνα βήματα, θα δουν τα πράγματα με άλλο... μάτι, πιο αισιόδοξα. 

Για να κάνουμε πραγματικότητά τα όνειρά μας, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο, επισημαίνουν οι ειδικοί που παραθέτουν τα πορίσματα της έρευνάς τους στο περιοδικό «Time». 

Eπικαλούμενοι  έρευνα του Πανεπιστημίου Χέρντφορντσάιρ, που διεξήχθη σε δείγμα χιλίων ατόμων, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, το 60% των ατόμων που κοιμούνται σωστά, αισθάνονται πολύ καλά με τον εαυτό τους και  πετυχαίνουν τους στόχους τους. 

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, Ρίτσαρντ Γουάισμαν, τα πορίσματα της έρευνας δείχνουν πως, όσοι έχουν προβλήματα ύπνου, συνήθως είναι ανασφαλείς και οι επιδόσεις τους στο χώρο εργασίας είναι φτωχές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης