Νόσος Αλστχάιμερ: Σούπερ επικίνδυνα τα γονίδια του Chris Hemsworth – Ο τρόπος ζωής που προφυλάσσει το μυαλό

Νόσος Αλστχάιμερ: Σούπερ επικίνδυνα τα γονίδια του Chris Hemsworth – Ο τρόπος ζωής που προφυλάσσει το μυαλό

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα άτομα με δύο αντίγραφα του γονιδίου που ενοχοποιείται για την κληρονομική νόσο Αλτσχάιμερ, όπως ο Αυστραλός ηθοποιός, δύσκολα θα αποφύγουν την νευροεκφυλιστική διαταραχή

221116144733_chris_hemsworth1
Στη γενετική του προδιάθεση για νόσο Αλτσχάιμερ αναφέρθηκε εκ νέου ο Αυστραλός ηθοποιός Chris Hemsworth σε συνέντευξή του στο Vanity Fair, μιλώντας τη φορά αυτή για το πώς διαχειρίστηκαν την είδηση τα μέσα.

«Ένιωσα πράγματι οργή γιατί φάνηκε σαν να βρισκόμουν σε ευάλωτη θέση εξαιτίας ενός προσωπικού ζητήματος και το μοιράστηκα. Όσα κι αν είπα, “Δεν είμαι καταδικασμένος να πεθάνω”, έφτασε να λέγεται ότι έχω άνοια και αναθεωρώ τη ζωή και το ενδεχόμενο πρόωρης συνταξιοδότησής μου κ.ο.κ.» δήλωσε ο 40χρονος ηθοποιός για την έκταση που έλαβε η αποκάλυψή του, το 2022, ότι έχει κληρονομήσει αντίγραφο του γονιδίου APOE4 και από τους δύο του γονείς. Όπως είχε διευκρινίσει τότε, τα αποτελέσματα του γενετικού ελέγχου έδειξαν ότι έχει αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσει τη νευροεκφυλιστική διαταραχή, όχι ότι η νόσηση είναι προδιαγεγραμμένη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης