Το μοσχομυριστό φρούτο που ενισχύει το κολλαγόνο και αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου

Η χαρακτηριστική όξινη γεύση των λεμονιών απογειώνει γλυκά και αλμυρά πιάτα. Πόσα όμως γνωρίζετε για τη διατροφική τους αξία;

Μυρωδάτα, δροσερά και ζουμερά, τα λεμόνια ξεχωρίζουν για την στυφή τους γεύση αλλά και για την ευκολία τους να ενταχθούν τόσο σε γλυκά όσο και σε αλμυρά πιάτα.

Τα ιδιαίτερα αυτά φρούτα αποτελούν πολύ κάτι περισσότερο από μια απλή γαρνιτούρα, καθώς προσφέρουν σημαντικά οφέλη στη συνολική υγεία.

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Μαζί με άλλα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια και τα γκρέιπφρουτ, τα λεμόνια αποτελούν άφθονη πηγή φυτικών ενώσεων με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, όπως η βιταμίνη C και τα φλαβονοειδή. Ο χυμός ενός λεμονιού παρέχει πάνω από το ένα τρίτο της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C, σημειώνει η Lacy Puttuck, διαιτολόγος στο Λας Βέγκας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr