Εμβολιασμός: «Εξαφάνισε» θανατηφόρες νόσους και σώζει 3 εκατομμύρια ζωές ετησίως

Εμβολιασμός: «Εξαφάνισε» θανατηφόρες νόσους και σώζει 3 εκατομμύρια ζωές ετησίως

Ο εμβολιασμός προλαμβάνει εκατομμύρια θανάτους ετησίως, όμως η πανδημία έφερε μεγάλες καθυστερήσεις στους απαραίτητους εμβολιασμούς για τα παιδιά, εξηγεί η κυρία Άννα Παρδάλη, παιδίατρος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής

paidi_emvolio_iStock-1388938037
Η ανακάλυψη και εφαρμογή των εμβολίων θεωρείται το μεγαλύτερο επίτευγμα του περασμένου αιώνα και από τα σημαντικότερα έως τώρα στην Ιστορία της Ιατρικής. Ο εμβολιασμός αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις δημόσιας υγείας και προλαμβάνει, ετησίως, περίπου 2 με 3 εκατομμύρια θανάτους.Η χρήση των εμβολίων, οδήγησε στο να εξαφανιστούν από τον πλανήτη μας θανατηφόρες ασθένειες όπως είναι για παράδειγμα η πανώλη, η ευλογιά, ο επιδημικός τύφος και ο άνθρακας. Επιπλέον μπορούν να αποτελέσουν σημαντική ασπίδα πρωτογενούς προφύλαξης από κάποιες μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας και του ήπατος.

Η περίοδος της πανδημίας λόγω των περιοριστικών μέτρων αλλά και της φοβίας των γονέων να επισκεφτούν χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας με το φόβο να μην εκτεθούν στον κορωνοιό, οδήγησε στην παραμέληση των κλασικών εμβολιαστικών προγραμμάτων για τα παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης