Χωρίς βασικά εμβόλια 1 στα 5 παιδιά – Δύο εμπόδια που στερούν την προστασία του εμβολιασμού

Χωρίς βασικά εμβόλια 1 στα 5 παιδιά – Δύο εμπόδια που στερούν την προστασία του εμβολιασμού

Η επαναφορά «ξεχασμένων» παιδικών ασθενειών και τα εμπόδια στην ανοσοποίηση του πληθυσμού από την παραπληροφόρηση και την οικονομική ανισότητα, δίνουν ιδιαίτερη αξία στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού

baby_vaccine_vaccination_immunization_2142800141
Περίπου τέσσερα με πέντε εκατομμύρια θάνατοι αποτρέπονται κάθε χρόνο με τον βασικό εμβολιασμό και περισσότεροι από 50 εκατ. μπορούν να αποφευχθούν έως το 2030. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού, 21-27 Απριλίου 2024, υπενθυμίζει ακριβώς αυτό: τη σημασία του εμβολιασμού για την πρόληψη ασθενειών και την προστασία της ζωής, πόσο μάλλον σήμερα που η εμπιστοσύνη στη σημαντικότερη ίσως ιατρική παρέμβαση έχει κλονιστεί.

Η πανδημία COVID-19 αύξησε τη διστακτικότητα απέναντι στους εμβολιασμούς, με τις συνέπειες παγκοσμίως να αποτυπώνονται και στις πρόσφατες επιδημιολογικές εκθέσεις για την έξαρση κοκκύτη-ιλαράς. «Παρόλο που ο εμβολιασμός γίνεται όλο και πιο ασφαλής και αποτελεσματικός» αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), «μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι η αντίσταση του πληθυσμού στον εμβολιασμό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης