Κράμπες: Οι συνήθεις ύποπτοι μπορεί να είναι και γνωστά χάπια – 5 tips για να σταματήσουν άμεσα – Tρόφιμα που τις προλαμβάνουν

Κράμπες: Οι συνήθεις ύποπτοι μπορεί να είναι και γνωστά χάπια – 5 tips για να σταματήσουν άμεσα – Tρόφιμα που τις προλαμβάνουν

Ένας εντατικολόγος εξηγεί όσα πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με τις αιφνίδιες και επώδυνες μυϊκές συσπάσεις

cramps_462317536
Μια κράμπα μπορεί να μας πετάξει από τον ύπνο ή να μας χαλάσει μια ιδιαίτερη στιγμή, ακόμα και να διαταράξει την καθημερινότητά μας αν γίνεται κατ’ επανάληψη. Τα αίτια πίσω από τις κράμπες, τις αιφνίδιες και επώδυνες συσπάσεις των μυών που γίνονται παρά τη θέλησή μας, είναι πολλά και ενίοτε αναστρέψιμα.

«Στα αίτια περιλαμβάνονται καταστάσεις όπως η μυϊκή καταπόνηση, το χαμηλό μαγνήσιο ή ασβέστιο, ο υποθυρεοειδισμός ή οι επιπτώσεις στους νεφρούς ή το ήπαρ από την αφυδάτωση και τις ανισορροπίες στα επίπεδα ηλεκτρολυτών» εξηγεί ο Δρ Patrick McHugh, εντατικολόγος στην Κλινική του Κλίβελαντ.

Χαμηλά επίπεδα σε ηλεκτρολύτες όπως το κάλιο, το νάτριο και το μαγνήσιο, μπορεί να ευθύνονται για τις ενοχλητικές κράμπες. Το ίδιο και έλλειψη ασβεστίου όταν συνδυάζεται με ανεπάρκεια βιταμίνης D. Το ασβέστιο, εξηγούν οι ειδικοί, βοηθά στη συστολή των μυών, ενώ η βιταμίνη D στην απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης