Είναι πιο καθαρό το μπουκάλι του νερού από το καπάκι της τουαλέτας; Η απάντηση θα σας εκπλήξει

Είναι πιο καθαρό το μπουκάλι του νερού από το καπάκι της τουαλέτας; Η απάντηση θα σας εκπλήξει

Συνεχίστε το διάβασμα και μάλλον θα το σκεφτείτε δύο φορές πριν ξαναχρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι πολλαπλών χρήσεων χωρίς να το έχετε καθαρίσετε ενδελεχώς

reusable_bottle_1431557609__1_
Τι είναι πιο βρώμικο, το καπάκι της τουαλέτας ή το επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι από το οποίο πίνετε νερό; H απάντηση, που δίνει νεότερη μελέτη, μάλλον δε θα σας αρέσει και κρύβει πιθανούς κινδύνους για την υγεία.

Ερευνητές από αμερικανική ιστοσελίδα που ειδικεύεται στο φιλτράρισμα του νερού έστειλε δείγματα από καθημερινά επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού σε επαγγελματικό εργαστήριο, αποκαλύπτοντας τα εκπληκτικά επίπεδα βακτηριακής μόλυνσης που συγκεντρώνονται σε αυτά τα σκεύη. Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν δύο κύριοι τύποι βακτηρίων: οι βάκιλοι και τα αρνητικά κατά Gram βακτήρια (gram-negative rods). Πρόκειται για επικίνδυνους μικροοργανισμούς που μπορούν να βλάψουν το γαστρεντερικό σύστημα -ειδικότερα οι βάκιλοι-, ενώ αναφορικά με τα αρνητικά κατά Gram βακτήρια, παρατηρείται αυξανόμενη αντοχή στα αντιβιοτικά, αποτελώντας σημαντικό κίνδυνο μόλυνσης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης