Τέρμα τα χάπια και οι ενέσεις; Στο κοντινό μέλλον η ίαση θα επιτυγχάνεται με εισπνοές αρωμάτων

Τέρμα τα χάπια και οι ενέσεις; Στο κοντινό μέλλον η ίαση θα επιτυγχάνεται με εισπνοές αρωμάτων

Θα μπορούσε η αρωματοθεραπεία να αντικαταστήσει τα χάπια και τις ενέσεις; Διαβάστε παρακάτω και ενημερωθείτε για τις νέες, συναρπαστικές ανακαλύψεις στην πρόληψη του καρκίνου και των ασθενειών του εγκεφάλου

2238176151_aromatherapy_scent__1_
Θα μπορούσε απλώς και μόνο η μυρωδιά ορισμένων πραγμάτων να ωφελεί την υγεία; Ερευνητές του Πανεπιστημίου California-Riverside έκαναν μια πρωτοποριακή ανακάλυψη: Η εισπνοή ορισμένων αρωμάτων θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει στην καθυστέρηση της ανάπτυξης καρκίνου, φλεγμονών και νευροεκφυλιστικών ασθενειών. Αυτή η ασύλληπτη τεχνολογία γίνεται τώρα μια απτή δυνατότητα. Τα ευρήματα της μελέτης παρουσιάζονται στο eLife.

Η έρευνα, που διεξήχθη σε ποντίκια και αργότερα σε ανθρώπινα κύτταρα, αποκάλυψε ότι η έκθεση σε διακετύλιο, μια ένωση που εντοπίζεται κυρίως στη μαγιά, μεταβάλλει σημαντικά την έκφραση γονιδίων. Το διακετύλιο, που χρησιμοποιείται συνήθως σε αρωματικές ουσίες τροφίμων και ποτών και υπάρχει φυσικά σε διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα, επέδειξε μια αξιοσημείωτη ικανότητα να τροποποιεί τις γενετικές δραστηριότητες χωρίς να καταναλώνεται.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης