Κοκκύτης: Πού οφείλεται η έξαρση – Ποια πληθυσμιακή ομάδα πρέπει να εμβολιαστεί άμεσα

Κοκκύτης: Πού οφείλεται η έξαρση – Ποια πληθυσμιακή ομάδα πρέπει να εμβολιαστεί άμεσα

Μέσα στο πρώτο δίμηνο του έτους καταγράφηκαν 17 κρούσματα σε παιδιά και εφήβους εκ των οποίων έξι αφορούν σε βρέφη ηλικίας κάτω του έτους

child_vaccination_26170495-768x432
Στον εμβολιασμό των εγκύων γυναικών εστιάζουν οι ειδικοί Δημόσιας Υγείας της χώρας μας για να ανακοπούν οι επιπτώσεις από την έξαρση κοκκύτη που παρατηρείται το πρώτο δίμηνο του 2024. Ήδη το τρέχον έτος καταγράφεται τετραπλασιασμός των κρουσμάτων κοκκύτη σε σχέση με ολόκληρο το 2023, στο πλαίσιο σημαντικής αύξησης των περιστατικών και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η νόσος ήδη στοίχισε τη ζωή σε ένα νεογνό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι επιτακτική η ανάγκη πιστής τήρησης του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κοκκύτη και ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στον εμβολιασμό των εγκύων με μία δόση με σκοπό την προστασία των νεογνών, δεδομένου ότι πρόκειται για λοίμωξη επικίνδυνη κυρίως για τα βρέφη κάτω του ενός έτους και ιδιαίτερα όσων είναι κάτω των 3 μηνών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν όλοι οι θάνατοι σε χώρες της Ευρώπης έχουν καταγραφεί σε βρέφη μικρότερα των 3 μηνών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης