ΕΣΥ – Χειρουργεία: Τραγική η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα – Τα δύο νοσοκομεία με αναμονή άνω των 12 μηνών

ΕΣΥ – Χειρουργεία: Τραγική η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα – Τα δύο νοσοκομεία με αναμονή άνω των 12 μηνών

Από τους 26.221 πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στη Λίστα Χειρουργείου για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, το 53% συγκεντρώνεται στη Βόρεια Ελλάδα

Hospital_patient_2288338549
Στη Βόρεια Ελλάδα συγκεντρώνονται περισσότερα από τα μισά περιστατικά που έχουν αναμονή για χειρουργείο πάνω από ένα χρόνο. Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα για διενέργεια χειρουργείου λόγω έλλειψης προσωπικού. Πρόκειται για «αγκάθι» στην επικείμενη εφαρμογή των απογευματινών χειρουργείων, καθώς και η ίδια η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτιμά ότι στη Θεσσαλονίκη πιθανότατα δεν προχωρήσει, στον ίδιο βαθμό σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, η νέα δυνατότητα που δίνεται στο ΕΣΥ για χειρουργικές επεμβάσεις.

Δύο νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, το «Ιπποκράτειο» και το «Παπανικολάου», καταγράφουν σημαντικές καθυστερήσεις για χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο, στο «Ιπποκράτειο» λειτουργούν οι πέντε από τις 12 χειρουργικές αίθουσες και στο «Παπανικολάου» οι τέσσερις από τις 12. Όπως γίνεται αντιληπτό, είναι δύσκολο με τους υπάρχοντες γιατρούς να λειτουργήσουν τα χειρουργεία και το απόγευμα, απορροφώντας περιστατικά από τη μακρά λίστα, ενώ ταυτόχρονα να διατηρηθεί η πρωινή λειτουργία ως έχει. Σημειώνεται ότι προαπαιτούμενο του σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας για να γίνονται απογευματινά χειρουργεία είναι η πρωινή λειτουργία των νοσοκομείων να μείνει αμετάβλητη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης