Απεργούν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων – Διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις προσωπικού

Απεργούν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων – Διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις προσωπικού

Το εγχείρημα των απογευματινών χειρουργείων είναι αδύνατο να λειτουργήσει στην πράξη, ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων

doctor_1880251699
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων της Περιφέρειας και πραγματοποιούν στάση εργασίας στην Αττική 08.00 – 15.00, διαμαρτυρόμενοι για σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και προνοιακές μονάδες. Οι νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι πραγματοποιούν από τις 8.30 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Μαβίλη και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

«Αιμορραγούμε από προσωπικό χωρίς να λαμβάνονται μέτρα αντιμετώπισης του μείζονος αυτού προβλήματος. Γίνονται συνεχείς μετακινήσεις προκειμένου να καλυφθούν τα κενά χωρίς να υπολογίζουν την εργασιακή εξάντληση, την κούραση του προσωπικού, που συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας. Καλύπτουν ένα κενό σε μια υγειονομική μονάδα με τις μετακινήσεις και ανοίγουν ένα άλλο. Κάθε μήνα αποχωρούν εκατοντάδες υπάλληλοι από το ΕΣΥ, χωρίς έστω να αντικαθίστανται με αντίστοιχες προσλήψεις», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) σε ανακοίνωσή της, και προσθέτει:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης