Εξάψεις και ημικρανίες: Ο επικίνδυνος συνδυασμός που απειλεί την καρδιά των γυναικών μετά τα 50

Εξάψεις και ημικρανίες: Ο επικίνδυνος συνδυασμός που απειλεί την καρδιά των γυναικών μετά τα 50

Ο καρδιαγγειακός κίνδυνος στην εμμηνόπαυση φαίνεται να αυξάνεται όταν συνυπάρχουν ορισμένοι παράγοντες κινδύνου με κυριάρχους τις εξάψεις και τις ημικρανίες σύμφωνα με νεότερα ευρήματα

2281774401_menopause
Πρόσφατες έρευνες ρίχνουν περισσότερο φως στις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης, όπως οι ημικρανίες, οι εξάψεις και οι νυχτερινές εφιδρώσεις. Αυτά τα συμπτώματα εγείρουν εδώ και καιρό ανησυχίες για αυξημένο κίνδυνο καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικών επεισοδίων ή άλλων καρδιαγγειακών συμβαμάτων, ιδίως κατά τη διάρκεια της κλιμακτηρίου και μετά την εμμηνόπαυση. Ωστόσο, δύο νέες μελέτες, που δημοσιεύονται στο Menopause παρέχουν μια διαφοροποιημένη κατανόηση αυτών των κινδύνων.

Οι μελέτες αποκαλύπτουν ότι, για τις περισσότερες γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυτά τα συμπτώματα, ο κίνδυνος καρδιαγγειακών προβλημάτων δεν είναι σημαντικά αυξημένος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υποφέρουν ταυτόχρονα από μακροχρόνιες ημικρανίες και εξάψεις ή νυχτερινές εφιδρώσεις. Αντίθετα, η έρευνα τονίζει τη σημασία της αντιμετώπισης των παραδοσιακών παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου, όπως ο ύπνος, η διατροφή, η άσκηση, το κάπνισμα και η διαχείριση της αρτηριακής πίεσης, του σακχάρου, της χοληστερόλης και του βάρους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης