Δάγκειος πυρετός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη Βραζιλία εν μέσω καρναβαλιού – Σε συναγερμό η Ιταλία

Δάγκειος πυρετός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη Βραζιλία εν μέσω καρναβαλιού – Σε συναγερμό η Ιταλία

Η Βραζιλία γίνεται η πρώτη χώρα που εντάσσει τον εμβολιασμό έναντι της νόσου που μεταδίδεται από τα κουνούπια-τίγρεις - Τα πρώτα μέτρα προστασίας λαμβάνει η Ιταλία

kounoupi_tigris_dagkeios_711675304

Εκστρατεία εμβολιασμού κατά του δάγκειου πυρετού ξεκίνησε η Βραζιλία την περασμένη Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, με στόχο να περιορίζει την επιδημική έκρηξη της νόσου. Γίνεται η πρώτη χώρα που εντάσσει στο σύστημα υγεία της τη χορήγηση εμβολίου για την ανοσοποίηση έναντι του φλαβοϊού που προκαλεί την ασθένεια.

Πάνω από 395.000 πιθανά κρούσματα τις πρώτες πέντε εβδομάδες του έτους καταγράφουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, τέσσερις φορές περισσότερα από την ίδια περίοδο πέρυσι. Το ίδιο διάστημα, έχουν σημειωθεί 53 θάνατοι εξαιτίας της νόσου και εξετάζονται 281 επιπλέον για πρόκλησή τους από τη νόσο που μεταδίδεται μέσω νυγμού μολυσμένων κουνουπιών γένους Aedes, όπως το Aedes albopictus ή «ασιατικό κουνούπι τίγρης».

Σχετικά με την απόφαση για την εκστρατεία, η οποία θεωρήθηκε αναγκαία εν μέσω καρναβαλικής φιέστας και συνακόλουθων κινδύνων για αυξημένη διασπορά, η Υπουργός Υγείας της Βραζιλίας, Nisia Trindade, δήλωσε: «Ακόμη και χωρίς την τρέχουσα επιδημία θα είχαμε ξεκινήσει αυτή την εκστρατεία εμβολιασμού, καθώς ο δάγκειος πυρετός είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα υγείας».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης