Έξι εύκολες διατάσεις για καλύτερη στάση σώματος και λιγότερο πόνο σε πλάτη και μέση

Έξι εύκολες διατάσεις για καλύτερη στάση σώματος και λιγότερο πόνο σε πλάτη και μέση

Παρότι οι διατάσεις θεωρούνται ο βασικός πυλώνας μιας ρουτίνας άσκησης, είναι σημαντικό να υιοθετηθούν και στην καθημερινότητά μας με στόχο την καλύτερη ευελιξία του σώματος. Η personal trainer, Σοφία Περδίκη μας δείχνει τον τρόπο 

diataseis_perdiki
*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη

Οι διατάσεις, παρόλο που μπορεί κάποιες φορές να φαίνονται δύσκολες ή άβολες, θεωρούνται πραγματικά ζωτικής σημασίας για την αποφυγή τραυματισμών και τη διατήρηση ενός καλού εύρους κινητικότητας – ειδικά αν κάνετε προπόνηση με βάρη. Γενικά, θα πρέπει πάντα να κάνετε μερικές βασικές διατάσεις πριν (ζέσταμα μόνο με ενεργητικές διατάσεις) αλλά και μετά την προπόνησή σας (στατικές σαν αυτές που θα δείξουμε παρακάτω), μέχρι εκεί που αισθάνεστε άνετα με το σώμα σας.

Παρότι όμως οι διατάσεις είναι ο βασικός πυλώνας της φυσικής κατάστασης, δε σημαίνει ότι είναι ευεργετικές μόνο για όσους ασκούνται. Τα ισχία είναι από τα πιο σημαντικά σημεία για να ξεκινήσετε να χαλαρώνετε, ακόμα κι αν δε γυμνάζεστε τακτικά ή απλώς δε δίνετε ιδιαίτερη σημασία στις διατάσεις. Ένα καλό εύρος κίνησης στα ισχία αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο πρόληψης για τη μείωση του πόνου στη μέση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης