Πόνος στον αυχένα: Τέσσερις ασκήσεις που ανακουφίζουν άμεσα – Μπορείτε να τις κάνετε οπουδήποτε

Πόνος στον αυχένα: Τέσσερις ασκήσεις που ανακουφίζουν άμεσα – Μπορείτε να τις κάνετε οπουδήποτε

Ο πόνος στον αυχένα είναι μια ενόχληση που αφορά σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού και οφείλεται κυρίως σε συνήθειες του σύγχρονου τρόπου ζωής - Ο φυσικοθεραπευτής κ. Χαράλαμπος Ζαχαριάδης παρουσιάζει απλές ασκήσεις που προσφέρουν άμεση ανακούφιση

auxenas_neck_pain_1326396011
Ο πόνος στον αυχένα είναι μια πολύ κοινή πάθηση, ιδίως σε γυναίκες κάτω των 55 και άντρες κάτω των 45 ετών. Εμφανίζεται στα πλαϊνά του λαιμού ή εξαπλώνεται προς το κεφάλι, τους ώμους και τα δάχτυλα και, συχνότερα, στο πάνω μέρος της ωμοπλάτης. Αν ο πόνος αυτός αντανακλά προς τα δάκτυλα, σημαίνει πως κάποια νευρική ρίζα είναι πιεσμένη.

Οι τραυματισμοί στον αυχένα, οι γνωστές κήλες των μεσοσπονδύλιων δίσκων και οι πιέσεις στα νεύρα προκαλούν πόνο, αλλά γνωρίζουμε και την αιτία τους. Οι πιο συνηθισμένες αιτίες του πόνου στον αυχένα είναι η σωματική και η πνευματική προσπάθεια. Πονοκέφαλος μπορεί να προκληθεί όταν διατηρούμε άβολες θέσεις, όταν εργαζόμαστε με τα χέρια σηκωμένα για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή εκτελούμε επαναλαμβανόμενες κινήσεις στην εργασία μας και, ίσως, από κάποιες δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου. Οι μυϊκοί σπασμοί (σφιγμένοι μύες) αλλάζουν την τοποθέτηση των σπονδύλων. Επομένως, σε μια περιοχή που πρέπει να στρίβει και να κάμπτεται υπάρχουν περιορισμοί που εμποδίζουν την κίνηση, με αποτέλεσμα να προκαλείται πόνος, δυσφορία, ενίοτε ζάλη και εκνευρισμός. Εάν η ενόχληση γίνει υπερβολική, ο ασθενής οδηγείται στο γιατρό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης