Παραμένετε κουρασμένοι παρότι «χορτάσατε» ύπνο; Η ειδικός εξηγεί τι σας συμβαίνει

Παραμένετε κουρασμένοι παρότι «χορτάσατε» ύπνο; Η ειδικός εξηγεί τι σας συμβαίνει

Μια γιατρός από την κορυφαία κλινική Cleveland απαριθμεί καταστάσεις υγείας που μπορεί να ευθύνονται για την ανεξήγητη υπνηλία ακόμα και μετά από 8 ή περισσότερες ώρες ύπνου

iStock-1370746812-1280x720
Το πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε πραγματικά για επαρκή ξεκούραση και πλήρη αποκατάσταση των λειτουργιών του σώματος ενδεχομένως να μην έχει μια απάντηση. Οι συστάσεις από οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην έρευνα για τον ύπνο συχνά διαφέρουν και ίσως η πλέον εύστοχη οδηγία να είναι εκείνη που προτείνει να κοιμόμαστε όσο απαιτείται για να νιώσουμε ουσιαστική ξεκούραση.

«Συστήνουμε συνήθως επτά έως εννέα ώρες βραδινού ύπνου. Ωστόσο, καθένας είναι διαφορετικός. Εξαρτάται πραγματικά από το πόσο ύπνο χρειάζεστε για να αισθάνεστε ξεκούραστοι» αναφέρει η γιατρός Marri Horvat από την κορυφαία κλινική Cleveland, ειδική σε διαταραχές του ύπνου, εξηγώντας ότι η ηλικία είναι καθοριστικός παράγοντας για την αναγκαία ποσότητα ύπνου.

Έπειτα, διευκρινίζει τη διαφορά μεταξύ του ύπνου που χρειαζόμαστε για να είμαστε λειτουργικοί και του ύπνου που θα επιφέρει την ξεκούραση. «Ακούω συχνά ανθρώπους να λένε “χρειάζομαι μόνο έξι ώρες τη νύχτα για να λειτουργήσω”, αλλά είναι οι ίδιοι που παραδέχονται ότι δεν αισθάνονται καλά μόνο με τόσο ύπνο, γεγονός που δείχνει ότι χρειάζονται περισσότερη ξεκούραση».


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης