Στα 51 σκεφτόμαστε όλοι κάτι πολύ μακάβριο – Δείτε τι

Στα 51 σκεφτόμαστε όλοι κάτι πολύ μακάβριο – Δείτε τι

Κανένας δεν ξέρει πότε... θα σβήσει το καντήλι του, σε αυτή την ηλικία, ωστόσο, κορυφώνεται η αγωνία και ο φόβος του θανάτου, σύμφωνα με νεότερη μελέτη 

funeral_2337576071
Αν και κανένας από εμάς δε γνωρίζει πότε θα αφήσει τον μάταιο ετούτο κόσμο, αυτή η στιγμή θα έρθει -με την ελπίδα να μην έρθει γρήγορα. Πόσο συχνά όμως σκεφτόμαστε πώς θα μοιάζει το τέλος μας και πότε κορυφώνεται η αγωνία του θανάτου; Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, ο μέσος ενήλικας δεν αρχίζει να σκέφτεται τον θάνατο και την κηδεία του μέχρι την ηλικία των 51 ετών.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από μια ασφαλιστική εταιρία στη Βρετανία και αξιοποίησε δεδομένα από 2.000 Βρετανούς, αποκαλύπτοντας ότι αυτή η στιγμή της συνειδητοποίησης συχνά πυροδοτείται από οδυνηρά γεγονότα της ζωής, όπως η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, προσωπικές ανησυχίες για την υγεία ή απλώς από την φυσική εξέλιξη της γήρανσης.

Όπως αποκάλυψαν τα αποτελέσματα, το εντυπωσιακό 80% των ερωτηθέντων παραδέχθηκαν ότι οι σκέψεις τους για τη δική τους μακροζωία εντάθηκαν, όσο ξεκίνησαν να παραβρίσκονται σε κηδείες κοντινών τους προσώπων. Επιπλέον, το 38% αναγνωρίζει ότι τέτοιες μελλοντικές σκέψεις οδηγούν αναπόφευκτα σε βαθύτερους προβληματισμούς σχετικά με την ουσία της ζωής και του θανάτου. Παρόλα αυτά, δε μοιράζονταν όλοι την ίδια ανησυχία, μιας και το 24% δεν εξέφρασε κανένα ενδιαφέρον για το περιεχόμενο της κηδείας τους. Το σκεπτικό αυτό ευθυγραμμίζεται με τα ευρήματα ότι λίγο περισσότεροι από τους μισούς (54%) των συμμετεχόντων δεν έχουν συντάξει διαθήκη, αναφέροντας λόγους που κυμαίνονται από την αναβλητικότητα έως την πίστη στη νεανικότητά τους.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης