Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να κάνετε ντους – Δεν είναι αυτός που νομίζετε

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να κάνετε ντους – Δεν είναι αυτός που νομίζετε

Μια ειδικός διευκρινίζει ότι υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος καθαριότητας, για να διασφαλίσετε την υγεία του δέρματός σας και δίνει πρακτικές συμβουλές για πιο σωστή καθαριότητα

1134772001_shower_woman
Εσείς το γνωρίζατε ότι μπορεί να κάνετε λάθος ντους; Ακούγεται παράδοξο, ωστόσο σύμφωνα με τη Βρετανίδα δερματολόγο, δρ. Alia Ahmed υπάρχει σωστός και λανθασμένος τρόπος να κάνετε ντους για την υγεία του δέρματός σας, με βάση ορισμένα κριτήρια, όπως ο χρόνος που αφιερώνετε, η ποσότητα των προϊόντων που χρησιμοποιείτε, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο πλένεστε.

Σύμφωνα με την ειδικό, ένα πρώτο λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι η θερμοκρασία του νερού που επιλέγουν για να πλυθούν. Μία έρευνα σε 2.000 Βρετανούς ενήλικες αποκαλύπτει ότι το 56% των συμμετεχόντων προτιμά τα ζεστά ή ακόμα και καυτά ντους, ενώ το 70% τείνει να αυξάνει τη θερμοκρασία του νερού κατά τους ψυχρότερους μήνες. Η δρ. Ahmed, όμως, υποστηρίζει ότι ένα χλιαρό ντους είναι προτιμότερο για την υγεία του δέρματος από ένα καυτό. «Η χρήση ζεστού νερού προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, γεγονός που προάγει τη φλεγμονή και τον κνησμό», εξηγεί.

Η δερματολόγος υποστηρίζει, επίσης, ότι δεν είναι συνετό να αφιερώνουμε πολύ χρόνο στο ντους. «Τα πιο σύντομα ντους είναι καλύτερα, καθώς το δέρμα «πληρώνει» ακριβά την απόλαυση ενός μεγαλύτερου σε διάρκεια ντους, ειδικά σε περιοχές με σκληρό νερό. Συστήνω μόλις πέντε λεπτά όταν είναι δυνατόν. Η επανειλημμένη έκθεση σε σκληρό νερό μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση στο δέρμα, οδηγώντας σε ξηρότητα και ερεθισμό, μέσω της δυσλειτουργίας του δερματικού φραγμού», λέει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την έρευνα, ωστόσο, οι ενήλικες περνούν συνήθως διπλάσιο χρόνο στο ντους από τη συνιστώμενη διάρκεια, με το 41% να ομολογεί ότι θα καθόταν ακόμη περισσότερο στο ντους εάν το επέτρεπε ο χρόνος.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης