ΕΣΥ: Πάνω από 500 άνθρωποι «παρκαρισμένοι» σε νοσοκομεία για τις ημέρες των γιορτών

ΕΣΥ: Πάνω από 500 άνθρωποι «παρκαρισμένοι» σε νοσοκομεία για τις ημέρες των γιορτών

Ενήλικες που αρνούνται εξιτήριο και περίπου 70 παιδιά που βρίσκονται στα παιδιατρικά νοσοκομεία κατόπιν εισαγγελικής εντολής, θα κάνουν Χριστούγεννα στους χώρους των νοσοκομείων

old_woman_506609722
Μία θλιβερή εικόνα των νοσοκομείων αυτές τις ημέρες, μεταφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος. Πρόκειται για ενήλικες που νοσηλεύονται και ενώ πρέπει να πάρουν εξιτήριο το αρνούνται «γιατί δεν έχουν πού να πάνε».

«Έχουμε Χριστούγεννα, φεύγει το 2023 και για άλλο ένα χρόνο σηκώνουμε τα χέρια ψηλά με τους εγκλωβισμένους ενήλικες και τα παρκαρισμένα παιδιά στα νοσοκομεία εξαιτίας της απουσίας κράτους πρόνοιας. Εκτιμάται ότι οι εγκλωβισμένοι ενήλικες είναι πάνω από 500 και τα παρκαρισμένα παιδιά πάνω από 70 σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Αύριο μπορεί να ειναι περισσότεροι ή λιγότεροι. Οι αριθμοί εναλάσσονται. Το μείζον κοινωνικό πρόβλημα παραμένει. Δεν έχει σημασία», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος, προσθέτοντας ότι οι ενήλικες που δε δέχονται το εξιτήριο προτιμούν να περάσουν τις γιορτές μέσα στο νοσοκομείο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης