Nόσος Αλτσχάιμερ: Το καθημερινό μας πιάτο αποκαλύπτει τον κίνδυνο νόσου – Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα τρόφιμα

Nόσος Αλτσχάιμερ: Το καθημερινό μας πιάτο αποκαλύπτει τον κίνδυνο νόσου – Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα τρόφιμα

Οι διατροφικές επιλογές που κάνετε καθημερινά μπορούν να μαρτυρήσουν κατά πόσο κινδυνεύετε από τη νευροεκφυλιστική ασθένεια - Δείτε ποια είναι τα πιο επικίνδυνα τρόφιμα, αλλά και ποια προφυλάσσουν

1880267878_dementia_food_old_woman
Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή της άνοιας, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο Journal of Alzheimer’s Disease. Στο πλαίσιο της μελέτης, η οποία αναφέρει μάλιστα ποιες τροφές να προτιμάτε εάν θέλετε να υποστηρίξετε την υγεία του εγκεφάλου, διατυπώνεται το συμπέρασμα ότι οι δίαιτες που δίνουν έμφαση στα φυτικά τρόφιμα, όπως η μεσογειακή διατροφή, φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο της νόσου Αλτσχάιμερ, ειδικά σε σύγκριση με τις πιο λιπαρές και πλούσιες σε επεξεργασμένα τρόφιμα δυτικές διατροφές.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ανησυχητική αύξηση των περιπτώσεων της νόσου, με τις τρέχουσες εκτιμήσεις να αποκαλύπτουν ότι περίπου 32 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από την ασθένεια και 315 εκατομμύρια εμφανίζουν προκλινικές ενδείξεις. Οι αριθμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν το 22% των ατόμων ηλικίας 50 ετών και άνω, καθιστώντας τη νόσο Αλτσχάιμερ ως μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις δημόσιας υγείας παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης