Απίστευτο: Τι είχε «κρυμμένο» για 15 χρόνια πάνω στο μάτι του χωρίς να το βλέπει κανείς

Απίστευτο: Τι είχε «κρυμμένο» για 15 χρόνια πάνω στο μάτι του χωρίς να το βλέπει κανείς

Το πρωτοφανές περιστατικό που περιγράφεται σε νεότερο case study αφορά σε έναν άνδρα που τραυματίστηκε στα μάτια όσο έκανε κηπουρικές εργασίες

mati_doctor_181677611
Μια απίστευτη έκπληξη περίμενε τους γιατρούς μετά από μια οφθαλμική εξέταση ρουτίνας σε έναν άνδρα ασθενή. Ο τριαντάχρονος άνδρας από τη Βοστώνη, που υπεβλήθη σε έναν έλεγχο ρουτίνας στα μάτια του, βρέθηκε να έχει ένα μικροσκοπικό αιχμηρό κομμάτι ξύλου, που κρυβόταν στον κερατοειδή του για περίπου 15 χρόνια.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί οφθαλμίατροι του Wayne State University στο Ντιτρόιτ και της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, που ανέλυσαν το συγκεκριμένο περιστατικό στο BMJ Case Reports, ο άνδρας υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό με αιχμηρό αντικείμενο ενώ έκανε εργασίες κηπουρικής στα τέλη της δεκαετίας του 2000, αλλά χωρίς να ελεγχθούν οι βλάβες εκτενώς, καθότι ο πόνος του εξασθένησε με την πάροδο του χρόνου.

Οι γιατροί θέλησαν να ελέγξουν τα μάτια του λόγω του διαβήτη, καθώς είναι γνωστό ότι μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια όρασης, εάν δε ρυθμιστούν οι τιμές του σακχάρου. Ως αποτέλεσμα, οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάποια σχετική βλάβη στα μάτια του. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι ένα «ξένο σώμα» διαπερνούσε τον κερατοειδή του, το εξωτερικό στρώμα δηλαδή των οφθαλμών. Με μια πιο ενδελεχή εξέταση, αποκαλύφθηκε ότι το αντικείμενο ήταν μια ξύλινη ακίδα 3 χιλιοστών.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης