Ανανεώστε τώρα το σπίτι και τη διάθεσή σας με 6 κινήσεις που χαρίζουν ευεξία

Ανανεώστε τώρα το σπίτι και τη διάθεσή σας με 6 κινήσεις που χαρίζουν ευεξία

Αρώματα, πίνακες, φυτά... Ανακαλύψτε τις επιστημονικά τεκμηριωμένες κινήσεις που θα φέρουν αέρα ανανέωσης στο σπίτι, αλλά και στη διάθεση και την ευεξία σας

spiti_iStock-1311835569
Το σπίτι είναι ο προσωπικός μας χώρος και το καταφύγιό μας από τα άγχη της καθημερινότητας. Όχι άδικα συνεπώς, η ευημερία και ευεξία ξεκινούν από αυτά, από τι θα αντικρύσουμε ανοίγοντας τα μάτια μας έως ποιος θα είναι ο τελευταίος ήχος στην προσπάθεια να κοιμηθούμε.

Πλήθος ερευνών έχουν αναζητήσει το αποτύπωμα που μπορεί να έχει το περιβάλλον στην ψυχική και σωματική υγεία. Ακολουθούν 6 πολύτιμα tips με τη σφραγίδα της επιστήμης για να διαμορφώσετε τον χώρο σας ώστε να αποκομίσετε τα πολύτιμα οφέλη.

1. Επιλέξτε χαλαρωτικά χρώματα για το δωμάτιο

Τα χρώματα επηρεάζουν τη διάθεση και την ηρεμία μας. Επί παραδείγματι, τα χρώµατα της κυανής περιοχής του χρωµατικού φάσµατος, τα λεγόμενα «ψυχρά» (μπλε, μωβ, πράσινο), περιγράφονται συχνά ως ήρεμα και σχετίζονται με αντίστοιχα συναισθήματα γαλήνης. Έτσι, το μπλε αποπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη ενώ το πράσινο καθησυχάζει καθώς συμβολίζει την αρμονία, τη φρεσκάδα και τη φύση.


Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης